16:27 01.09.2014

Українка Савченко оскаржила в СК РФ і ГП постанову щодо призначення стаціонарної психолого-психіатричної експертизи

2 хв читати
Українка Савченко оскаржила в СК РФ і ГП постанову щодо призначення стаціонарної психолого-психіатричної експертизи

Захист української льотчиці Надії Савченко, яку в РФ звинувачують у співучасті у вбивстві російських журналістів, оскаржила призначення їй психіатричної експертизи.

"Сьогодні захист оскаржив постанову слідства щодо призначення комплексної стаціонарної психолого-психіатричної експертизи за ст. 124 КПК РФ і на ім'я голови СК РФ (Олександра - ІФ) Бастрикіна, і на ім'я генпрокурора РФ (Юрія - ІФ) Чайки", - повідомив адвокат фігурантки Микола Полозов на своїй сторінці в мережі Facebook.

Раніше повідомлялося, що Н.Савченко етапують до Москви для психіатричної експертизи. "Найближчим часом Надію буде етаповано до Москви для проведення психіатричної експертизи в Інституті Сербського", - повідомив "Інтерфаксу" адвокат Марк Фейгін.

Минулого тижня Радянський райсуд Воронежа ухвалив рішення щодо продовження терміну тримання під вартою Н.Савченко до 30 жовтня.

31-річна льотчиця Н.Савченко воювала на сході України у складі добровольчого батальйону "Айдар" і в червні потрапила в полон до ополченців під містом Щастя Луганської області. 8 липня вона опинилася в Росії у Воронезькому СІЗО.

Як стверджують у Слідчому комітеті РФ, Н.Савченко перетнула кордон із Росією без документів під виглядом біженки, її затримали в одному з населених пунктів для ідентифікації особи, після чого з'ясувалося, що вона є підозрюваною у справі про вбивство російських журналістів Ігоря Корнелюка й Антона Волошина під Луганськом. 9 липня їй було офіційно висунуто звинувачення в пособництві у вбивстві.

Новоусманський районний суд на засіданні 2 липня обрав щодо Н.Савченко запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Цей захід підтвердив Воронезький обласний суд. Термін арешту збіг 30 серпня.

Н.Савченко не визнає провини й заявляє, що її викрали з території України.

Президент України Петро Порошенко доручив Генеральній прокуратурі та Службі безпеки перевірити обставини вивезення Н.Савченко з України на територію Російської Федерації. Крім того, П.Порошенко доручив МЗС із залученням інших держорганів вжити усі заходів для безумовного звільнення російською стороною української льотчиці з-під варти й повернення її до України.

31 липня адвокат Н.Савченко Марк Фейгін повідомив, що Слідчий комітет Росії організував дослідчу перевірку за заявою льотчиці Надії Савченко про її викрадення на території України.

П.Порошенко ‏нагородив Н.Савченко орденом "За мужність".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Під час атаки РФ на об'єкти "Нафтогазу" обійшлося без постраждалих і серйозних пошкоджень - Чернишов

Арка дружби народів у Києві належить до символіки російської імперської політики й підлягає повному демонтажу - УІНП

На Дніпропетровщині пошкоджено енергетичні об'єкти у трьох районах, поранені шестеро людей, серед них 5-річна дитина

Україна підписала зі США угоду про відтермінування виплат за держборгом

На Львівщині пошкоджено об'єкт критичної інфраструктури, два "кинджали" збити не вдалося - ОВА

Унаслідок атаки РФ пошкоджено енергетичну інфраструктуру в шести областях - Шмигаль

У Кіровоградській області збили 4 "шахеди"

Очільник МВС: Уночі та вранці атаковано 10 регіонів України, по меддопомогу звернулися 6 людей, серед них - дитина

В Івано-Франківській області атаковано об'єкт критичної інфраструктури, повітряні цілі збито, без жертв

На Хмельниччині під час нічної атаки збито три цілі, інфраструктурні об'єкти не пошкоджено

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА