17:56 01.09.2014

Глава Міноборони України заявляє про завершення АТО на сході країни й необхідність посилення оборони від агресії Росії

2 хв читати
Глава Міноборони України заявляє про завершення АТО на сході країни й необхідність посилення оборони від агресії Росії

Міністр оборони України Валерій Гелетей заявляє, що Росія програла "гібридну війну" проти України, але перед Українською державою стоїть завдання збудувати сильну оборону проти РФ.

"Росія програла гібридну війну Україні. Наші Збройні сили впевнено відтісняли банди російських найманців, знищували диверсантів і спецназівців. Саме тому Кремль змушений був перейти до повномасштабного вторгнення своїх регулярних військ на територію Донбасу. Сьогодні ми вже маємо справу з дивізіями та полками. Завтра це можуть бути корпуси", - написав глава Міноборони на своїй сторінці в мережі Facebook у понеділок.

За його словами, операцію із звільнення сходу України "від терористів" завершено. "Ми маємо терміново сформувати оборону від Росії, що намагається не лише закріпитися на територіях, раніше окупованих терористами, а й іти в наступ на інші території України", - впевнений В.Гелетей.

Він наголосив, що до України "прийшла велика війна, якої Європа не бачила ще від Другої світової", а також висловив припущення, що втрати "обчислюватимуться не сотнями, а тисячами, навіть десятками тисяч". Крім того, за словами міністра, за інформацією з неофіційних каналів, російська сторона вже кілька разів погрожувала, що "в разі подальшого опору вони готові застосувати проти нас тактичну ядерну зброю".

В.Гелетей також зазначив, що аби вистояти, Україні потрібна "повна консолідація всіх наявних сил". Він також назвав заклики скинути з посади начальника Генерального штабу генерала Віктора Муженка "російською провокацією", зазначивши, що саме цей начальник українського Генштабу є "архітектором українських перемог на сході".

"Якби не російське вторгнення, ми неминуче завершили б активну фазу АТО вже на початку жовтня, звільнивши всю територію", - впевнений міністр.

За його словами, кадрові зміни мають бути спрямовані на посилення, а не на послаблення армії. "За останній тиждень від командування було відсторонено шістьох офіцерів. На їхнє місце призначено молодих командирів, які довели свою боєздатність", - додав він.

В.Гелетей також закликав українців не панікувати й показати, що вони не збираються здаватися. "Це - наша Велика Вітчизняна війна, й ми в ній неодмінно переможемо", - підсумував він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА