09:39 03.09.2014

На тристоронній зустрічі в Мінську обговорювали питання доставки гуманітарної допомоги, звільнення полонених, а також перекриття кордону з РФ - ОБСЄ

2 хв читати
На тристоронній зустрічі в Мінську обговорювали питання доставки гуманітарної допомоги, звільнення полонених, а також перекриття кордону з РФ - ОБСЄ

На переговорах контактної групи з врегулювання ситуації на сході України, які відбулися в Мінську в понеділок, обговорювали питання подальшого звільнення осіб, затриманих під час конфлікту, а також доставку гуманітарної допомоги за можливої участі Міжнародного комітету Червоного Хреста, повідомляє ОБСЄ.

"Учасники обговорили нинішню загальну ситуацію в зоні конфлікту в Східній Україні, з особливою увагою поставилися до ідей і пропозицій, представлених відповідно українською владою та представниками самопроголошених утворень", - йдеться у звіті ОБСЄ, оприлюдненому на сайті організації.

Переговори та пропозиції стосувалися, зокрема, питання початку всеосяжного політичного діалогу, створення сталого припинення вогню у поєднанні з ефективним контролем кордону України та Росії, а також економічної реабілітації районів, що постраждали внаслідок збройного конфлікту.

Крім того, інформують в ОБСЄ, учасники обговорили подальше звільнення осіб, затриманих під час конфлікту, а також питання про додаткову гуманітарну допомогу для цивільного населення в районах, що постраждали від конфлікту.

"У цьому контексті учасники позитивно оцінили звільнення 50 затриманих осіб, яке відбулося в серпні 2014 р., а також тривалі зусилля, спрямовані на надання гуманітарної допомоги в райони, що постраждали від конфлікту, відповідно до відповідних міжнародних стандартів і можливої участі Міжнародного комітету Червоного Хреста", - зазначено в повідомленні.

Контактна група погодилася з представниками "ЛНР" і "ДНР", що вони продовжуватимуть консультації і наступна зустріч відбудеться наприкінці цього тижня.

Водночас представник української влади, другий президент України Леонід Кучма повідомив телеканалу ICTV, що днями заплановано підписання договору про обмін заручниками.

"Відучора наші служби з їхніми мають таку карту створити і підписати порядок обміну цих людей... Необхідно поставити крапку в захопленні заручників. У тому документі має бути сказано, що все. На тому зупиняємося", - сказав Л.Кучма.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Сенаті обіцяють швидко надіслати законопроект про допомогу Україні на підпис Байдену

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА