09:46 03.09.2014

Геращенко: Міноборони передало МВС важке озброєння, серед якого і кулемети ДШК

2 хв читати
Геращенко: Міноборони передало МВС важке озброєння, серед якого і кулемети ДШК

Міністерство оборони України передає добровольчим батальйонам, які входять до складу Міністерства внутрішніх справ, важке озброєння, повідомляє радник глави МВС Антон Геращенко.

"Нам дають великокаліберні кулемети, автоматичні гранатомети, ручні кулемети, протитанкові ручні гранатомети, стрілецьку зброю. Це не все, що ми просили, але вже краще ніж нічого. Нині відбувається приймання важкого озброєння та його розподіл через департамент координації добровольчих батальйонів МВС", - написав він на своїй сторінці в соцмережі Facebook у вівторок увечері.

Водночас він зазначив, що серед номенклатури озброєння, яке передають добровольчим батальйонам, "ми отримали зі складу значну кількість великокаліберних кулеметів ДШК, калібру 12,7 мм, зразка 1937 року, випущених у 1950-1970 роки".

А.Геращенко висловив думку, що "незважаючи на уявну старовину це надійна і безвідмовна зброя, якою наші діди та прадіди били фашистів у Велику вітчизняну. Великокаліберний кулемет на дистанції до 1 кілометра може ефективно пробивати броню БТР і БМП противника, знищувати вантажні та легкові броньовані автомобілі".

Радник глави МВС зазначив, що кулемети у відмінному стані, "проте вони з якоїсь причини, загубленої в минулих десятиліттях, зберігалися без станків".

У зв'язку з цим для того, щоб ці кулемети можна було використовувати, необхідно розробити для них ефективні станки багатофункціонального використання.

"1. Для встановлення в кузови пікапів на шарнірі. 2. Станок для наземної стрільби. 3. Є думка, що треба розробити мобільну версію станка для кулемета ДШК, яку можна буксирувати за БТР або джипом", - написав А.Геращенко та поінформував, що йому дали контакти двох державних заводів, які "начебто вміють робити звичайні станки для наземної стрільби з ДШК".

Радник глави МВС також звернувся до всіх, хто причетний до питання виготовлення станків до великокаліберних кулеметів, звернутися до нього у Facebook і надати свої пропозиції.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА