13:35 08.09.2014

ВООЗ направить до України гуманітарну допомогу на суму близько 2,4 млн грн

1 хв читати
ВООЗ направить до України гуманітарну допомогу на суму близько 2,4 млн грн

Всесвітня організація охорони здоров’я (ВООЗ) надасть гуманітарну допомогу для забезпечення потреб переміщених осіб у ліках і виробах медичного призначення, повідомляє в понеділок прес-служба Національної академії наук України.

"Об'єм гуманітарного вантажу розрахований для надання медичної допомоги 170 тисячам осіб упродовж трьох місяців. При цьому термін придатності препаратів становить кілька років. Загальна вартість гуманітарного вантажу - близько 2,4 млн грн" – зазначено в повідомленні.

До складу гуманітарної допомоги входять три види стандартних наборів лікарських засобів і виробів медичного призначення для надання медичної допомоги в надзвичайних ситуаціях. Серед них - антибіотики, знеболювальні, розчини, перев'язувальний матеріал, хірургічний інструментарій для акушерських або хірургічних втручань.

Як повідомили в прес-службі, заступник міністра охорони здоров’я – керівник апарату Мінохоронздоров'я України Василь Лазоришинець обговорив із представниками ВООЗ питання врегулювання можливості ввезення до України незареєстрованих медичних препаратів і виробів медичного призначення, що входять до складу гуманітарної допомоги.

"Після визнання Міністерством соціальної політики вантажу гуманітарним упродовж п’яти днів він надійде до України, де його направлять до медичних установ, що надають допомогу переміщеним особам і особам, які перебувають у зоні АТО", - наголосили в Національній академії медичних наук.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА