16:35 15.09.2014

Обстріл водопостачальних об'єктів у Донецькій області триває - "Вода Донбасу"

3 хв читати
Обстріл водопостачальних об'єктів у Донецькій області триває - "Вода Донбасу"

Через відновлення бойових дій в Донецькій області знову були обстріляні об'єкти водопостачального підприємства "Компанія "Вода Донбасу".

Як повідомили у відділі зі зв'язків із громадськістю "Вода Донбасу" в неділю, 14 вересня о 19.30 було знеструмлено насосну станція 4 підйому каналу Сіверський Донець-Донбас (СДД). За попередніми даними, виведені з ладу два масляних вимикачі 35 кВ і трансформатор, також пошкоджено лінію електропередач.

"Крім того, через бойові дії знеструмлено Макіївську фільтрувальну станцію, персонал перебуває в укритті. Наразі бойові дії поблизу четвертого підйому каналу СДД та Макіївської фільтрувальної станції тривають, тому виїхати до місця пошкоджень електрообладнання фахівці не мають можливості",- йдеться в повідомленні.

У результаті зупинки цієї фільтрувальної станції зупинено подачу води мешканцям Макіївки, Харцизька та прилеглих селищ.

Крім того, як повідомили у водопостачальних підприємствах, через обстріли пошкоджено лінію електропередач 35 кВ водопровідної насосної станції в селищі Гірське.

Верхньокальміуська фільтрувальна станція, що забезпечує водою м. Донецьк, працює, вода надходить з резервного водосховища, проте її запас дуже обмежений, тому скорочений графік подачі води жителям міста зберігається.

Також, за інформацією "Води Донбасу", на третьому підйомі каналу СДД три ремонтні бригади продовжують виконувати роботи з відновлення пропускної здатності каналу Сіверський Донець-Донбас, фахівці виконують зварювальні роботи - усувають пробоїну розміром 2,40 м х 2,20 м.

При цьому у відділі зв'язків із громадськістю зазначили, що "працівники підприємства працювали на третьому підйомі і у вихідні дні, але не змогли виконати запланований обсяг робіт через бойові дії".

Через складну ситуацію, що склалася в системі водопостачання Донецької області, міста Горлівка, Єнакієве, Дзержинськ отримують воду в узгоджених мінімальних обсягах.

Жителі Тельманового, Старобешевого та Комсомольського отримують послуги водопостачання із затвердженими графіками.

Через те, що як і раніше, не працює Кіровський водогінний вузол, вода на місто Кіровське подається в обсязі 30% від необхідної добової потреби.

Новостожковський водопровідний вузол запущено в роботу, проте він працює лише в денний час, тому вода в м. Торез подається на 40% від добової потреби, Шахтарськ - 27%.

Роботи із відновлення пошкоджених ліній електропередач на насосній станції першого підйому Південно-Донбаського водопроводу не проводяться через бойові дії в цьому районі. Тому вода не подається на Великоанадольску і Червоноармійську фільтрувальні станції, унаслідок чого воду не отримують жителі Волновахи, Докучаєвська, Вугледара і поруч розташованих селищ, а також Красноармійська, Димитрова, Селидового, Гірника, Українська, Новогродівки, Білицька, Світлого, Водяного, Новодонецького, Олександрівки. Добропілля і Білозерського забезпечуються водою в мінімальному обсязі з джерела "Золотий Колодязь".

Немає води в Ясинуватій (частково), Авдіївці, Красногорівці, Мар'їнці, Старомихайлівці, Спартаку, Верхньоторецькому, Червоному Партизані, оскільке відсутнє електропостачання на Донецькій фільтрувальній станції.

Співробітники Слявянского районного управління КП "Вода Донбасу" продовжують працювати над відновленням пошкодженого унаслідок бойових дій Другого донецького водопроводу.

Також за інформацією підприємства було відновлено ділянку водоводу діаметром 800 мм у Краматорську

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА