17:56 15.09.2014

"Газпром" скорочує транзит через Словаччину - офіційна причина - завершення ремонту "Ямалу-Європи"

2 хв читати
"Газпром" скорочує транзит через Словаччину - офіційна причина - завершення ремонту "Ямалу-Європи"

Номінація на транзит російського газу через Україну і Словаччину ужгородським коридором, з початку місяця стабільно перевищувала 60 млн кубометрів, на понеділок заявлена в розмірі 49,6 млн кубометрів, що на 17% нижче середніх значень за попередні два тижні.

Як свідчать дані словацького газотранспортного оператора Eustream, попередня номінація на вівторок не надто відрізняється цього значення - 51,6 млн кубометрів.

Офіційний представник "Газпрому" Сергій Купріянов прокоментував Агентству газової інформації (АГІ): "Зараз після ремонту надходить більше газу через газопровід "Ямал-Європа" тому через Словаччину поставки менші".

Словаччина є одним з головних транзитних коридорів російського газу в ЄС. З початку місяця Eustream розпочала реверсні поставки газу до України. Прямі поставки російського газу до України припинено з червня через борг у $5,3 млрд.

Одночасно із запуском словацького реверсу експорт російського газу до сусідніх з Україною країн ліг на "дно" мінімальних контрактних значень. У Москві пояснюють це нестачею ресурсів газу для покриття всіх заявок на тлі тривалого закачування в підземні сховища в Росії.

Однак досі скорочення транзиту російського газу через Словаччину не вплинуло на величину реверсного потоку до України - він стабільно тримається біля позначки 26 млн кубометрів на добу і номінація на 15 вересня становить 26,36 млн кубометрів.

Між тим, зараз поточний видобуток газу "Газпрому" (майже 950 млн кубометрів на добу) на 305 млн кубометрів нижче від торішнього значення і майже на 750 млн кубометрів нижче пікових потужностей видобутку.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Основна частина озброєнь із нового пакета допомоги США розміщена в Німеччині та Польщі, що прискорить її доставку в Україну - ЗМІ

Основная часть вооружений из нового пакета помощи США размещена в Германии и Польше, что ускорит ее доставку в Украину - СМИ

В Одесі поліція ліквідувала call-центр, який видурив у громадян Чехії 5,5 млн грн

Унаслідок авіаудару по Костянтинівці на Донеччині поранені п'ятеро осіб, двоє - у важкому стані - голова ОВА

МЗС може призупинити отримання консульських послуг для чоловіків мобілізаційного віку в закордонних дипломатичних установах - Кулеба

Україна має найвищу готовність воювати за свою країну серед європейських країн - 62% - опитування СГ "Рейтинг" у співпраці з Gallup Int.

БЕБ заявляє про ухилення відомим онлайн казино від сплати понад мільярда грн податків

ДП "Документ" припинило видачу документів у закордонних підрозділах

Пред'явлена підозра про заволодіння держземлями стосується спору семирічної давнини між держпідприємствами та фізособами - міністр агрополітики

Військовозобов'язаний помер від епілептичного нападу дорогою до навчального центру на Закарпатті

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА