17:17 16.09.2014

Німеччина перевірить можливість використання безпілотних літаків для спостереження за російсько-українським кордоном - журнал

1 хв читати

Група із 14 військовослужбовців бундесверу вирушить на схід України з метою вивчення можливості застосування безпілотних літальних апаратів (БПЛА) для спостереження за російсько-українським кордоном, пише у вівторок німецький журнал "Шпігель" із посиланням на заяву міністерства оборони ФРН.

Як повідомляється в документі, застосування БПЛА обумовлене необхідністю "дотримання режиму припинення вогню сторонами конфлікту на сході України".

У Міноборони повідомили, що місія німецьких військових триватиме від трьох до п'яти днів. У разі ухвалення рішення про впровадження БПЛА Німеччина відправить до регіону кілька безпілотників типу Luna.

Минулого тижня нинішній голова ОБСЄ Дідьє Буркгальтер заявив, що з метою здійснення контролю за дотриманням перемир'я на сході України можуть використовуватися БПЛА.

"Нам потрібні безпілотники, щоб здійснювати спостереження за кордоном", - повідомлялося на веб-сайті організації з посиланням на заяву політика.

13 вересня президент України Петро Порошенко та Д.Буркгальтер під час телефонних консультацій домовилися про суттєве збільшення чисельності та технічного оснащення місії для моніторингу та верифікації.

"Петро Порошенко надав дозвіл на використання ОБСЄ безпілотних літальних апаратів, і Дідьє Буркгальтер пообіцяв доставити їх в Україну найближчим часом", - повідомила прес-служба глави Української держави

5 вересня у рамках засідання тристоронньої контактної групи в Мінську було підписано протокол про припинення вогню на сході України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

Чоловік, про загибель якого в результаті обстрілу в Білопіллі повідомлялося раніше, живий, але у важкому стані

Країни G7 заявили про рішучість посилити протиповітряну оборону України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА