19:46 16.09.2014

Держкіно України скасувало реєстрацію або відмовило в ній 9 фільмам і телесеріалам російського виробництва

2 хв читати
Держкіно України скасувало реєстрацію або відмовило в ній 9 фільмам і телесеріалам російського виробництва

Державне агентство України з питань кіно запровадило експертну оцінку всіх фільмів російського виробництва на предмет загрози національним інтересам України і вже скасувало державну реєстрацію або відмовило в ній дев’ятьом таким продуктам.

Як повідомляється на сайті Держкіно України, на підставі висновків експертної комісії з питань публічного демонстрування і розповсюдження кіно- та відеофільмів Держкіно України 16 вересня скасувало державну реєстрацію або відмовило в ній творам: "Фальшивая армия. Великая афера полковника Павленко" (реж. А.Грачов, Росія, 2009 р., д/ф); "Второй убойный" (реж. С.Власов, Росія, 2013 р.), "Зимний круиз" (реж. І.Нурісламов, Росія, 2012 р.); "Честь самурая" (реж. Н.Якушева, Росія, 2012 р.); "Разреши тебя поцеловать снова" (реж. Ю.Морозов, Росія, 2012 р.); "Ментовские войны 7" (реж. С.Раевський, Росія, 2013 р.); "Отдельное поручение" (реж. Д.Аверін, Росія, 2012 р.); "Ментовские войны 4" (реж. Є.Абросімов, Росія, 2013 р.); "Просто Джексон" (реж. Л.Пляскін, Росія, 2012 р.).

"Згідно з висновками експертної комісії зазначені фільми визнано такими, що забороняються для телевізійного показу, публічного комерційного відео, домашнього відео на території України, а три з вищеназваних кінострічок отримали заборону і для кінотеатрального показу", - зазначено в повідомленні.

У Держкіно України зауважили, що рішення про введення експертної оцінки усіх фільмів російського виробництва на предмет загрози національним інтересам України було введено після численних звернень, зокрема Нацради з питань телебачення і радіомовлення та представників громадськості.

Голова Державного агентства України з питань кіно Пилип Іллєнко зазначив: "Захист національного інформаційного простору є пріоритетом для Української держави. Ми маємо обмежити вплив російської пропаганди на українського глядача, водночас Держкіно України не має наміру обмежувати показ в Україні російських фільмів, які не становлять загрози національним інтересам".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

До Ради надійшла заява Сольського про відставку з посади міністра агрополітики - Стефанчук

Окупанти завдали удару по вокзалу Балаклії, постраждали 7 мирних жителів - ОВА

Зеленський про закриття неба над Україною західними партнерами: Питання не "чому", а "коли"

Кількість загиблих унаслідок ворожого удару по селищу Удачному на Донеччині зросла до 3, поранені 4 - ОВА

Волонтери ТЧХУ працюють у штабі з ліквідації наслідків ракетного удару РФ у Смілі

"Сталевий фронт" Ахметова побудував понад 80 км фортифікацій на Донеччині та Запоріжжі

Президент на Ставці заслухав доповіді щодо захисту інфраструктури та посилення виробництва зброї

Зеленський відповів республіканцям - противникам надання допомоги Україні: Гроші йдуть насамперед в оборонний сектор США

Окупанти обстрілюють Херсон - голова МВА

Завгосп медзакладу з Вовчанська виявився російським навідником, отримав реальний термін

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА