13:09 17.09.2014

Суд у Харкові розірвав договір купівлі-продажу стадіону "Металіст"

3 хв читати
Суд у Харкові розірвав договір купівлі-продажу стадіону "Металіст"

Господарський суд Харківської області ухвалив рішення за позовом заступника прокурора області в інтересах держави в особі Харківської облради до ТОВ "СК "Стадіон Металіст" і розірвав договір купівлі-продажу стадіону "Металіст".

"Розірвати договір №90-К купівлі-продажу... укладений між територіальними громадами сіл, селищ, міст Харківської області в особі Харківської обласної ради і Товариством з обмеженою відповідальністю "Спортивний комплекс "Стадіон Металіст", - йдеться в рішенні, оприлюдненому в Єдиному державному реєстрі судових рішень.

Суд також вирішив стягнути з ТОВ "Спортивний комплекс "Стадіон Металіст" судовий збір у розмірі 1,218 тис. грн.

Водночас суд відмовив у стягненні з відповідача на користь позивача неустойки у розмірі 134 млн 904,4 тис. грн, яка була передбачена договором. "Суд дійшов висновку про те, що прокурором і позивачем не доведений той факт, що зобов'язання за цим договором могло бути виконане належним і реальним чином із боку відповідача протягом встановленого в договорі часу", - йдеться в рішенні суду.

Як повідомлялося, 27 серпня 2013 р. конкурсна комісія Харківської облради визначила переможця конкурсу з продажу стадіону "Металіст" – єдину фірму-учасника ТОВ "СК "Стадіон Металіст", що запропонувала ціну 674 млн 522 тис. грн, з урахуванням ПДВ, що на 83,84 грн перевищує початкову ціну.

ТОВ "СК "Стадіон Металіст" входить до структури футбольного клубу "Металіст", що належить голові наглядової ГК "СЄПЕК" Сергію Курченку.

30 серпня 2013 р. відбулося підписання договору купівлі-продажу, відповідно до якого гроші за стадіон мали надійти протягом місяця з дня підписання договору. Уся сума, за винятком ПДВ (122 млн грн), залишається в обласному бюджеті.

19 вересня 2013 р. Харківська облрада на позачерговій сесії розподілила ці кошти, спрямувавши їх на будівництво ділянки третьої лінії Харківського метрополітену (для введення в експлуатацію станції "Проспект Перемоги") у вигляді субвенції міському бюджету Харкова (400 млн грн), а також на проведення робіт із реабілітації пов'язаних із реконструкцією будівлі обласної комунальної установи "Харківський історичний музей" (22 млн грн) і реконструкцію будівлі Харківської обласної філармонії (140 млн 101,6 тис. грн).

Облкомітет допомоги і сприяння інвалідам ВВВ та іншим категоріям і групам Харківської області і м. Харкова звернувся до Госпсуду Києва з позовом про визнання недійсними протоколу конкурсної комісії, рішення про затвердження результатів конкурсу з продажу об'єкта спільної власності і договору купівлі-продажу стадіону "Металіст".

Відповідачами виступають ТОВ "Спортивний комплекс "Стадіон Металіст" і Харківська облрада.

У постанові судді Т.Васильченко від 24 вересня 2013 р., оприлюдненій в Єдиному держреєстрі судових рішень, визначено заходи щодо забезпечення позову шляхом заборони ТОВ "СК "Стадіон Металіст" і Харківській облраді здійснювати дії, пов'язані з виконанням умов договору купівлі-продажу за конкурсом єдиного майнового комплексу КП "ОСК "Металіст".

Цією самою постановою Реєстраційній службі Харківського міського управління юстиції забороняється здійснювати дії, пов'язані з державною реєстрацією прав на єдиний майновий комплекс КП "ОСК "Металіст" за ТОВ "СК "Стадіон Металіст" на підставі договору купівлі-продажу єдиного майнового комплексу КП "ОСК "Металіст".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА