18:43 17.09.2014

Суд Сімферополя зобов'язав БО "Фонд "Крым", Меджліс кримських татар і газету "Авдет" за добу звільнити приміщення - ЗМІ

3 хв читати
Суд Сімферополя зобов'язав БО "Фонд "Крым", Меджліс кримських татар і газету "Авдет" за добу звільнити приміщення - ЗМІ

Центральний райсуд Сімферополя зобов'язав благодійну організацію "Фонд "Крым", яка є власником будівлі на вул. Шмідта, 2 в Сімферополі, а також Меджліс кримськотатарського народу й газету "Авдет" протягом доби звільнити приміщення, яке вони займають.

Як повідомив інтернет-виданню "Крым.Реалии" генеральний директор "Фонду" Крым", член Меджлісу Різа Шевкієв, відповідну постанову суду йому зачитав у середу судовий пристав - виконавець міжрайонного відділу судових приставів із виконання особливих виконавчих проваджень управління Федеральної служби судових приставів Республіки Крим.

У разі невиконання судової постанови майно, що залишилося в будівлі, буде арештовано, а досередини вже нікого не впустять, заявили пристави.

Як зазначено в документах, які вручили Р.Шевкієву, підставою для виселення є виконавчий лист, виданий Центральним райсудом Сімферополя 15 вересня у справі №2-1688/14. У його резолютивній частині зазначено, що БО "Фонд "Крым" заборонено "здійснювати повноваження власника щодо користування і розпорядження належним йому майном, зокрема здавати в оренду, продавати рухоме й нерухоме майно, укладати будь-які договори будь-яким способом щодо цього майна, що розміщене за адресою в Сімферополі: вул. Жидкова, 40 / Крилова, 117; вул. 8 Березня, 34; вул. Ялтинська, 155, кв. 3; вул. Кримських партизан, 23, кв. 44; вул. Київська, 92-а, кв. 34; вул. Желябова, 37/8, кв. 88; вул. Шмідта, 2".

У разі невиконання вироку суду або іншого судового акта глава "Фонду "Крым"був попереджений про те, що він може бути притягнутий до кримінальної відповідальності.

Крім того, за позовом прокуратури Криму "на захист інтересів невизначеного кола осіб до благодійної організації "Фонд "Крым" арештовано рахунки організації у "Владикомбанку". Фонду також заборонено відкривати нові рахунки.

Р.Шевкієв зміг відповісти на запитання про те, яким чином "Фонд "Крым", на балансі якого перебуває будинок на вул.Шмідта, 2, виконуватиме припис суду.

"Юристи працюють над цією постановою та радитимуться, міркуватимуть, що робити. Звільнити фактично неможливо. А не звільняти – означає давати їм підстави зайняти нашу будівлю, окупувати і тримати у своїх руках", - заявив він.

Те, що відбувається навколо "Фонду "Крым" і Меджлісу кримських татар, Р.Шевкієв пов'язав з низькою явкою виборців на виборах до Держрада й муніципальних органів влади Криму, що відбулися 14 вересня. "Тепер кримськотатарський народ зобразять у ролі зла, яке загрожує благополуччю решти населення Криму, створять образ ворога й активно вдаватимуться до репресій. Тим самим вони в очах виборців, які від них відвернулися, шукатимуть підтримки й підвищуватимуть свій рейтинг ", - вважає він.

Як повідомлялося, вранці 16 вересня у селищі Молодіжне поблизу Сімферополя співробітники ФСБ обшукали квартиру члена Меджлісу кримськотатарського народу Ескендера Барієва й вилучили в нього всю комп'ютерну техніку.

Такий обшук російські правоохоронці також провели й у будинку голови Білогірського регіонального меджлісу Мустафи Асаби. Після обшуку з його будинку вилучили книги для перевірки їхнього змісту.

У цей же день у Сімферополі російські силовики протягом понад 11 годин проводили обшук у будівлі Меджлісу на вул. Шмідта, 2, під час якого вилучили документацію Меджлісу, комп'ютерну техніку, а також особисті речі та гроші колишнього голови Меджлісу, народного депутата України Мустафи Джемілєва.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Приймання заяв про вчинення консульських дій від чоловіків мобілізаційного віку продовжиться 18 травня з урахуванням нових вимог законодавства

Поблизу Дніпра збито розвідувальний дрон окупантів

Microsoft і Coca-Cola уклали угоду, яка фокусується на можливостях ШІ

ВР не розглядала законопроєкту про застосування англійської мови у вівторок через резонанс норми про дубляж

У Національному музеї "Чорнобиль" розпочала роботу сервісна зона для відвідувачів

Зеленський провів кілька нарад щодо організації інавгураційного Саміту миру

Зеленський повідомив, що на підприємствах українського ОПК задіяно щонайменше 300 тис. співробітників

Українська авіація за добу завдала ударів по 15 місцях скупчення окупантів - Генштаб ЗСУ

ЗС України відбили 59 атак окупантів за добу на шести напрямках

ВР ухвалила в першому читанні законопроєкт про посилення відповідальності за незаконний обіг підакцизних товарів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА