10:33 18.09.2014

На Донбасі ДНРівці й далі порушують режим припинення вогню - "Інформспротив"

2 хв читати
На Донбасі ДНРівці й далі порушують режим припинення вогню - "Інформспротив"

У зоні бойових дій на Донбасі зафіксовано активність російських військ, що ігнорують режим припинення вогню, повідомив керівник групи "Інформаційний спротив" Дмитро Тимчук.

За його інформацією, найбільш складна ситуація поблизу Донецька, Луганська, Лисичанська, Станиці Луганської, Щастя, Попасної, Верхньої Кринки, Нижньої Кринки, Жданівки.

"Поблизу аеропорту Донецька, який обстрілюють, помітне скупчення підрозділів регулярної армії РФ. Неподалік населеного пункту супротивник створює ешелоновану систему ППО", - написав він на своїй сторінці Facebook у четвер уранці.

Крім того, зафіксовано перекидання кількох одиниць бойової авіації без розпізнавальних знаків ВПС Росії на прикордонні аеродроми на території РФ. "За нашими даними, ці машини готуються до перекидання в Донецьк у вигляді "ВПС Новоросії" у разі витіснення українських підрозділів з території аеропорту", - пише Д.Тимчук.

У Луганській області бойовики "ЛНР" і підрозділи РФ готуються до відновлення активних дій і подальших боїв. За останні 2-3 дні вони виконали низку перегрупувань і зосередили кілька ударних груп із бронетехнікою в північно-східній зоні АТО і на північ від Луганська, раніше з Росії доставлено кілька конвоїв з боєприпасами і паливом. "Поблизу Луганська розгорнуто мобільну російську РЛС, бандформування активно отримують засоби ППО", - повідомив Д.Тимчук.

Водночас, за його даними, за останню добу не зафіксовано проходження на Донбас із території РФ колон військової техніки.

На приморському напрямі (Новоазовськ-Маріуполь) спостерігається відносне затишшя. Водночас помітним є активне перекидання російських підрозділів на північ від Маріуполя.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський прибув з візитом до Дніпра

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

Чоловік, про загибель якого в результаті обстрілу в Білопіллі повідомлялося раніше, живий, але у важкому стані

Країни G7 заявили про рішучість посилити протиповітряну оборону України

Посол України в США: Сподіваємося, що правки, які зменшують або виключають допомогу Україні, будуть відхилені

Нідерланди виділяють понад EUR200 млн на ППО та артилерійські боєприпаси для України

Окупанти 20 разів від ранку обстріляли Нікопольський район, пошкоджено 14 будинків, 30 тис жителів без світла

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА