13:22 18.09.2014

Постачання питної води до міст на півдні Луганської області може припинитися з п'ятниці - РНБО

2 хв читати
Постачання питної води до міст на півдні Луганської області може припинитися з п'ятниці - РНБО

У п'ятницю, 19 вересня, буде припинено очищення питної води з р. Сіверський Донець через виснаження запасів рідкого хлору на Західній фільтрувальній станції компанії "Луганськвода", повідомляє інформаційно-аналітичний центр РНБО в п'ятницю.

Як зазначено в повідомленні, наслідком цього може бути різке погіршення санітарно-епідеміологічної ситуації в Луганському регіоні та припинення постачання питної води до міст Стаханова, Брянки, Лисичанська, Первомайська, Алчевська, Красного Луча, Антрацита, Петровського, Попасної.

"Залишки рідкого хлору є критичними, й немає можливості поповнення його запасів, оскільки станція розміщена на території, тимчасово підконтрольній бойовикам", - зазначають в РНБО.

У Луганській області частково відключено від газопостачання 172,3 тис. абонентів у 27 населених пунктах. Водночас відновлено газопостачання 128,6 тисячам. Газорозподільчий пункт Луганської ТЕС, що є єдиним джерелом електропостачання споживачів області, замінований і не працює.

У Донецьку без газопостачання досі п’ять багатоквартирних і 668 приватних будинків, загалом 1,2 тис. абонентів і 30 підприємств. У місті пошкоджено понад 1000 житлових будинків, у деяких районах є проблеми з водопостачанням.

У повідомленні зазначено, що військові Державної спеціальної служби транспорту Мінінфраструктури України зміцнюють оборонні рубежі й позиції Збройних сил на Донбасі: риють окопи та бліндажі, влаштовують укриття для техніки й особового складу українських військ. До зони бойових дій переправлено понад 70 одиниць техніки, до робіт залучено близько 120 військових залізничників. "Військові підрозділи Держспецтрансслужби охороняють мости, відбудовують школи й розміновують залізничні об'єкти в зоні АТО. Загалом до робіт залучений кожен третій військовослужбовець", - розповіли в РНБО.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Унаслідок атаки РФ пошкоджено енергетичну інфраструктуру в шести областях - Шмигаль

У Кіровоградській області збили 4 "шахеди"

Очільник МВС: Уночі та вранці атаковано 10 регіонів України, по меддопомогу звернулися 6 людей, серед них - дитина

В Івано-Франківській області атаковано об'єкт критичної інфраструктури, повітряні цілі збито, без жертв

На Хмельниччині під час нічної атаки збито три цілі, інфраструктурні об'єкти не пошкоджено

За добу на Харківщині внаслідок ворожих обстрілів загинули два мирні жителі

ППО знищила за ніч 84 повітряні цілі: 58 "шахедів" і 26 ракет, які атакували Україну, - командувач ПС

РФ у п'ятницю вдарила по трьох ТЕС ДТЕК, поранено енергетика

Над Черкаською областю збито шість "шахедів", є влучання в об'єкт енергоінфраструктури

Росіяни вночі та вранці обстріляли шість ОТГ Сумської області

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА