17:12 18.09.2014

92-а ОМБ отримала першу партію відновлених і модернізованих танків

2 хв читати
92-а ОМБ отримала першу партію відновлених і модернізованих танків

92-а окрема механізована бригада (ОМБ) отримала першу партію відновлених та модернізованих танків Т-64БВ, повідомив заступник командира 92-ї ОМБ Олександр Васильковський.

"Це перше надходження вступ. Нам обіцяють, що ще техніка надходитиме... Техніка потрібна. БТР і танки", - сказав О.Васильковський журналістам у четвер.

Він відмовився відповідати на запитання про кількість уже поставленої та планованої до постачання техніки, пославшись на військову таємницю.

О.Васильковський повідомив також, що на полігоні ОМБ розпочалися заняття з бойової, тактичної, медичної, інженерної підготовки з мобілізованими у рамках третього етапу мобілізації.

"Процес навчання (курс молодого бійця) займає 40 днів. 90% військовослужбовців (мобілізованих - ІФ) проходили строкову службу за часів Радянського Союзу. Є люди, які брали участь у бойових діях в Афганістані, Нагірному Карабаху, Косові, Іраку", - сказав офіцер.

Говорячи про потреби бригади, О.Васильковський наголосив, що бійцям украй потрібні рації та тепловізори, а також зимова екіпіровка.

"Рацій дуже бракує, а рація - це зв'язок... Тепловізорів треба хоча би один на блокопост, щоб можна було бачити, що відбувається вночі: хто підходить, де, як. Силами волонтерів є парочка тепловізорів - і все. Ми входимо в зиму, потрібні теплі речі: польові зимові куртки, теплі берці, шапки, рукавиці. Нам потрібні нормальні генератори для забезпечення електрикою, печі для опалення, а оскільки там (у зоні АТО) степова зона - потрібні дрова, потрібне вугілля", - сказав заступник комбрига.

О.Васильковський також наголосив, що не вірить у тривалість перемир'я.

"Не вірю. З однієї тієї причини, що друга батальйонно-тактична група, яка перебуває в зоні АТО, (по ній - ІФ) протягом учорашнього дня до глибокої ночі відбувається мінометний обстріл із боку Росії та бойовиків", - сказав О.Васильковський.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти завдали авіаудару по Миколаївці Донецької області, загинула місцева жителька - МВС

Україні потрібна допомога, щоб підготуватися до російського наступу, - Зеленський

СБУ повідомила про підозру ватажкам "ДНР" за голосування на незаконних виборах

Відбулося надзвичайне засідання Ради Україна-НАТО на рівні послів у зв'язку з обстрілами РФ української критичної інфраструктури

Під обстріл росіян потрапило таксі в Херсоні: водій загинув, двоє пасажирів поранені

"Укрнафта" почала бурити нову свердловину на заході країни

На Київщині 29 березня вдень пориви вітру сягатимуть 20 м/с

Україна та Польща наголосили на необхідності забезпечення українцям можливості відвідувати школи та вивчати український компонент

Україна та Польща домовилися разом шукати українські родини в Польщі для дітей, евакуйованих з інтернатів через війну

Німеччина оголосила про новий пакет військової допомоги Україні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА