17:58 18.09.2014

17 українських військовослужбовців загинули за час дії припинення вогню - Порошенко

1 хв читати
17 українських військовослужбовців загинули за час дії припинення вогню - Порошенко

Президент України Петро Порошенко повідомив, що з початку режиму припинення вогню загинули 17 українських військовослужбовців.

"З дати початку припинення вогню Україна втратила 17 життів українських солдатів, 67 були поранені, і це - за час припинення вогню. Це та ціна, яку Україна платить за мир", - сказав він під час виступу в Конгресі США в четвер.

5 вересня в Мінську учасники контактної групи Україна-Росія-ЄС під час переговорів за участю представників самопроголошених ДНР і ЛНР підписали протокол, головним пунктом якого була домовленість про негайне припинення вогню на сході України. Режим незастосування зброї набув чинності того ж дня з 18:00 за київським часом.

Документ передано на імплементацію мирного плану президента України Петра Порошенка та ініціатив президента РФ Володимира Путіна.

Згідно з протоколом, сторони домовилися, зокрема, забезпечити негайне двостороннє припинення застосування зброї, моніторинг з боку ОБСЄ режиму незастосування зброї, невідкладно звільнити всіх полонених, оголосити амністію учасникам подій на сході України, вжити заходів щодо поліпшення гуманітарної ситуації, а також ухвалити закон про особливий статус окремих районів Донбасу.

У переговорах брали участь представник ОБСЄ Гайді Тальявіні, другий президент України Леонід Кучма, посол Росії в Україні Михайло Зурабов, а також представники самопроголошених республік прем'єр ДНР Олександр Захарченко, віце-прем'єр Андрій Пургін і прем'єр ЛНР Ігор Плотницький.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА