19:15 18.09.2014

Кучма проти заборони Компартії

2 хв читати

Другий президент України Леонід Кучма виступає проти заборони діяльності Комуністичної партії України.

"Люстрація, я боюся, щоб цей закон не використовувався як інструмент для пригнічення інакомислення. Вже я можу сьогодні чесно сказати: я проти заборони Комуністичної партії. Не тому, що я її люблю. А тому, що доводити доведеться, що комуністи мають опинитися на узбіччі, а не що силою взяли і вигнали. Та воно з усіх поглядів не відповідає моралі", - сказав він журналістам у Дніпропетровську в четвер.

Він також заявив, що оцінку діяльності політичної партії можна побачити і в результатах виборів.

"Якщо зараз на виборах народ їх не підтримає - от і оцінка їхньої ролі. Без суду, без заборони, вони самі себе зживуть", - зазначив він.

Як відомо, Мін’юст просить Окружний адміністративний суд Києва заборонити діяльність КПУ.

У липні голова Державної реєстраційної служби України Ганна Онищенко повідомила, що стосовно членів Компартії України розпочато 308 кримінальних проваджень. Вона зазначила, що є докази того, що керівництво партії відкрито підтримувало анексію Криму Російською Федерацією, створення самопроголошених Донецької та Луганської "народних республік" і фінансувало незаконні збройні формування, що діють на Донбасі.

4 вересня Окружний адмінсуд Києва знову переніс на невизначений час розгляд позову Мін’юсту і Держреєстру про заборону діяльності КПУ.

5 вересня міністр юстиції П.Петренко допустив, що Мін’юст ініціюватиме відвід складу Окружного адміністративного суду Києва, що розглядає позов про заборону діяльності Компартії України, з огляду на те, що КПУ намагається затягувати слухання справи.

"Міністерство юстиції та Генеральна прокуратура надали достатній обсяг доказів для того, щоб провести слухання справи по суті. Якщо слухання затягуватиметься, ми ставитимемо питання про відвід суду і заміну складу суду", - сказав П.Петренко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА