19:02 19.09.2014

Завершальну доповідь про причини аварії малайзійського "Боїнга" може бути опубліковано влітку 2015 року - глава МЗС Нідерландів

2 хв читати
Завершальну доповідь про причини аварії малайзійського "Боїнга" може бути опубліковано влітку 2015 року - глава МЗС Нідерландів

Завершальну доповідь про причини аварії авіалайнера "Боїнг-777" Малайзійських авіаліній на території Донецької області 17 липня може бути опубліковано влітку 2015 року, повідомив міністр закордонних справ Королівства Нідерланди Франс Тіммерманс.

"Як зазначено в попередній доповіді, хоча додаткове розслідування на місці аварії прийнятніше, є можливість провести ефективне розслідування, спираючись на інші наявні джерела, і підготувати завершальну доповідь. Як очікується, її буде опубліковано влітку наступного року", - сказав глава нідерландського зовнішньополітичного відомства, виступаючи на засіданні Ради безпеки ООН у п'ятницю.

Ф.Тіммерманс наголосив, що Нідерланди мають намір добитися відповідальності винних у трагедії. "Прокурор Нідерландів розпочав широкомасштабне кримінальне розслідування, найбільше в історії Голландії. Служба прокурора поінформувала наш уряд про те, що це складне розслідування, але досягнуто прогресу", - зазначив він.

За словами глави МЗС Нідерландів, наразі ідентифіковано 225 із 298 жертв катастрофи. Над цим працюють експерти з 11 країн. "Більшість останків зібрано, але ми маємо зробити так, щоб усі останки та речі було повернено додому", - сказав Ф.Тіммерманс.

"Боїнг-777" авіакомпанії Malaysia Airlines, що прямував за курсом Амстердам (Нідерланди) - Куала-Лумпур (Малайзія), зазнав аварії на сході України 17 липня. На його борту перебували 298 осіб, усі вони загинули. Із них - 192 піддані Нідерландів (один мав також громадянство США), 44 громадянина Малайзії, серед яких 15 членів екіпажу, 27 громадян Австралії, 12 - Індонезії, 10 - Великої Британії (один мав і громадянство ПАР), четверо німців і четверо бельгійців, троє філіппінців, один громадянин Канади та один - Нової Зеландії.

Згідно з текстом попередньої доповіді щодо розслідування катастрофи Ради безпеки Нідерландів, літак був технічно справний і розпався в повітрі внаслідок великої кількості об'єктів, які потрапили в нього ззовні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Харків і прилеглі населені пункти залишилися без цифрового ТБ - Синєгубов

У Литві стартують масштабні маневри німецької армії, в країні одночасно відбуваються ще три великі військові навчання

Унаслідок обстрілів у Покровському районі загинули дві людини, ще одну поранено

Чинного міністра підозрюють у заволодінні державною землею - НАБУ

Імовірність успішного наступу РФ на Харків дуже мала, якщо Україна швидко отримає військову допомогу США, - ISW

Окупанти за добу завдали понад 500 ударів по шести населених пунктах Запорізької області

Дев'ятеро людей постраждали в результаті ворожої атаки "шахедів" Одеси

Сирський обговорив ситуацію на полі бою із литовським колегою

Єрмак: Підтримка США зміцнить українське військо та допоможе Україні відстояти свої території

ЗС України продовжують відбивати ворожі атаки на шести напрямках

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА