19:40 19.09.2014

Постпред Великої Британії при ООН закликає Росію вплинути на сепаратистів для доступу фахівців до місця катастрофи малайзійського "Боїнга"

2 хв читати
Постпред Великої Британії при ООН закликає Росію вплинути на сепаратистів для доступу фахівців до місця катастрофи малайзійського "Боїнга"

Постійний представник Великої Британії при ООН Марк Лаялл Грант зазначає, що його країна переконана - причиною аварії малайзійського "Боїнга" рейсу МН17 у Донецькій області стало потрапляння ракети класу "земля-повітря", і закликає Росію сприяти організації повного доступу до місця трагедії.

"Ми знаємо, що літак рейсу МН17 зазнав аварії внаслідок потрапляння ракети класу "земля-повітря". Ми знаємо, що за секунди до втрати контакту було зафіксовано запуск ракети з території, яка контролювалася сепаратистами на південному сході України. Ми перехопили переговори сепаратистів, які говорили про те, що вони збили цивільний літак", - сказав він, виступаючи на засіданні Радбезу ООН у п'ятницю.

М.Л.Грант вважає, що заяви про провину України в аварії літака не витримують ніякої критики. "Ми чули суперечливі історії про те, що, можливо, український Су-25 збив малайзійський літак, але дані, які були зібрані, свідчать про те, що літак не був збитий унаслідок потрапляння засобів "повітря-повітря", - наголосив він.

Британський постпред також зазначив, що попередня доповідь комісії з розслідування трагедії містить повний запис переговорів рейсу МН17 та українських авіадиспетчерів, і цей запис підтверджений іншими засобами, зокрема самописцями.

Крім того, він заявив, що Росія надавала сучасне озброєння, танки та артилерію бойовикам. "Російська Федерація несе величезну відповідальність за насильство на південному сході України, і вона також повинна відповісти на питання, пов'язані з аварією літака", - зазначив М.Л.Грант.

Він також звернув увагу, що потрібен доступ до місця катастрофи літака й окреме кримінальне розслідування, в результаті якого винних буде знайдено і притягнуто до відповідальності. "Обстріли спостерігачів ОБСЄ, які сталися минулого тижня, не сприяють відновленню розслідування цієї справи. Якщо Російська Федерація поділяє бажання міжнародного співтовариства добитися прогресу та публікації остаточної доповіді, ми закликаємо Росію впливати на сепаратистів із тим, щоб вони негайно надали повний доступ до місця катастрофи", - зазначив британський дипломат.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Такої інтенсивності роботи від партнерів з надання ППО не було від початку повномасштабного вторгнення

Президент Єврокомісії знову каже, що непередбачений прибуток від заморожених росактивів може бути використано для військових потреб України

Росіяни обстріляли Львове Херсонської області, пошкоджено школу

Росіяни за добу завдали 6 ракетних і 63 авіаційних ударів по території України

Українська авіація завдала дев’ять ударів по районах зосередження противника

На лінії фронту зафіксовано 71 бойове зіткнення

Шольц: Сподіваємося, що ще шість систем "Patriot" буде знайдено для України від НАТО

Зеленський зустрівся з українською єврейською громадою напередодні свята Песах

Мінкультури розробило порядок визначення меж історичних ареалів у населених пунктах

Росіяни обстріляли Нікопольський район, пошкоджено інфраструктурний об'єкт - голова ОВА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА