12:34 20.09.2014

На Донбасі російські війська продовжують вести активні наступальні дії і обстріл українських позицій

2 хв читати
На Донбасі російські війська продовжують вести активні наступальні дії і обстріл українських позицій

У зоні конфлікту на Донбасі російські війська продовжують активні наступальні дії та обстріли позицій українських військ. Найбільш напружена ситуація склалася в районі н.п. Донецк, Дебальцеве, Маріуполь, повідомив керівник групи "Інформаційн ий спротив" Дмитро Тимчук.

Противник не припиняє спроб захопити аеропорт у Донецьку, продовжуючи обстріл і спроби штурму. До аеропорту російські війська підтягують ствольну артилерію і РСЗВ. Відзначається ротація бандформувань поблизу Спартак-Аеропорт, при цьому на території спортивного центру " Спартак триває активне обладнання прихованих позицій, очікується прибуття нових формувань, зокрема підрозділів армії РФ", - написав він на своїй сторінці Facebook у суботу вранці.

Крім того, зафіксовано переміщення двох батарей російських 240-мм мінометів 2С4 "Тюльпан". До н.п. Пантелеймонівка (Донецька обл.) перекинут у маневрен у бронегруп у російських військ.

Спостерігається підготовка російсько-терористичних військ до централізованої контрбатарейної боротьби проти артилерійських підрозділів українських військ. З Росії прибули фахівці для організації таких дій.

"У "ДНР" ухвалено рішення мінувати "небезпечні" (щодо можливо українського настання) ділянки. Наразі створюється централізований запас мін, що перевозяться з Рф, різного призначення, зокрема для ведення диверсійно-партизанської війни", - пише Д.Тимчук.

Так само, за його даними, зафіксовані активні артилерійські обстріли позицій українських військ поблизув Маріуполя, а також цивільних об'єктів. На приморському напрямку триває накопичення російських військ. Російських військовослужбовців масово переодягають в "ополчення". Поблизу н.п.Новоазовськ створено "навчальний центр" для підготовки місцевих бойовиків, загони яких діють спільно з підрозділами армії РФ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА