13:39 20.09.2014

Українська сторона не знає про вміст третього "гумконвою" з РФ - РНБО

2 хв читати
Українська сторона не знає про вміст третього "гумконвою" з РФ - РНБО

Українська сторона не має інформації про вміст чергового "гуманітарного конвою", який Росія направила до Донбасу, заявляють в інформаційно-аналітичному центрі РНБО.

"Контрольно-пропускний пункт "Ізварине" не перебуває під контролем українських прикордонників. Там немає ні наших митників, ні прикордонників. Відповідно, російська сторона в порушення норм міжнародного права і порушуючи суверенітет України, самостійно визначає вміст вантажів, які перетинають кордон України. Нам нічого не відомо про вміст цих вантажів", - сказав заступник керівника інформаційно-аналітичного центру РНБО Володимир Польовий на брифінгу в суботу в Києві.

При цьому він зазначив, що російська сторона поінформувала про свій намір направити в Україну черговий гуманітарний конвой. "Таке інформування не є погодженням, воно не передбачає процедури огляду, перевірки. І, власне, воно не передбачало участі в цій процедурі представників Червоного Хреста", - пояснив В.Польоевий.

Як повідомлялося, в суботу гуманітарний конвой, що вирушив із Ростовської області, в'їхав на територію Донецька.

22 серпня російська колона з 262 КамАЗів з гуманітарною допомогою для південного сходу України досягла Луганська. Українські прикордонники і митники були заблоковані на пункті пропуску "Донецьк" (РФ) і оформили лише 34 автомобіля, в результаті чого колона з вантажем вирушила до Луганська без супроводу представників Міжнародного комітету Червоного Хреста і в порушення попередніх домовленостей з українською стороною.

Наприкінці серпня Україна отримала ноту РФ про намір поставити другу частину гуманітарної допомоги в Україну, у своїй відповіді Київ вказав російській стороні на грубі порушення під час попередньої доставки.

Другий "гумконвой" доставив вантаж до Луганська 13 вересня. Українська сторона заявила про незаконне переміщення на територію країни. "Українські прикордонники і митники не були допущені до перевірки та оформлення вантажу та транспортних засобів. Представники Червоного Хреста вантаж не супроводжують, його вміст невідомий", - заявили в РНБО.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Росіяни обстрілюють Херсон із лівого берега

Україні потрібно більше снарядів і ППО - Умєров у розмові з главою Пентагону

У Білому домі вважають за необхідне розгляд питання про допомогу Ізраїлю та Україні в Палаті представників цього тижня

Стефанчук: Україна розраховує, що завдяки мандату комісара Ради Європи будуть захищені права українців, які постраждали внаслідок російської агресії

Україна запросить скликання засідання Ради "Україна - НАТО" щодо захисту неба та постачання озброєння - Зеленський

Українська авіація завдала ударів по п’яти районах зосередження противника

Росіяни за добу завдали двох ракетних і 43 авіаційних ударів по території України

На лінії фронту за добу відбулося 50 бойових зіткнень

ПАРЄ закликала використати заморожені активи РФ для відновлення України

Медійники закликають замінити Наталію Гуменюк: забороняє висвітлювати воєнні злочини РФ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА