15:26 20.09.2014

У РНБО роз'яснили нюанси змін у карті зони АТО

2 хв читати
У РНБО роз'яснили нюанси змін у карті зони АТО

В інформцентрі РНБО пояснили зміни у карті зони проведення антитерористичної операції технічними поправками і зазначили, що це - умовне відображенням картини подій.

"Насправді ця карта є умовним відображенням ситуації, що склалася на сході України. На сході немає лінії фронту і лінії траншей, окопів або колючого дроту, які відокремлюють позиції наших військових від позицій терористів", - сказав заступник керівника інформаційно-аналітичного центру РНБО Володимир Польовий на брифінгу в суботу, відповідаючи на запитання про те, з чим пов'язана зміна на карті зони АТО РНБО під час перемир'я, що показує збільшення меж території, контрольованої бойовиками в Луганській області, на 50 км.

Він пояснив, що члени НЗФ українські військовослужбовці базуються в околицях населених пунктів. Між такими опорними пунктами кожна зі сторін конфлікту здійснює комунікацію певними дорогами.

"Тому час від часу ми вносимо корективи в нашу карту. Зокрема, на північ від Луганська фактично зона, яка контролюється нашими підрозділами, була зрушена на лівий берег річки Сіверський Донець", - розповів В.Польовий.

При цьому він зазначив: "Фактично цією річкою зараз йде поділ між зонами контролю саме на цій ділянці".

На зауваження журналіста про те, що уточнення карти містило 50-кілометрову зону, представник РНБО сказав: "Мені складно відповісти, складно оцінити, на скільки кілометрів, там не було 50 км. Там були деякі технічні поправки".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На Харківщині в результаті ворожих обстрілів пошкоджено ліцей, селищну раду, житлові будинки, інформації про постраждалих немає

Росіяни вночі обстріляли дві громади Сумської області, зафіксовано 14 вибухів

Асоціації АПК заявляють про підтримку міністра і просять ВАКС врахувати цей факт у слуханні про його арешт і заставу

Унаслідок обстрілів у Херсонській області троє людей отримали поранення

Зранку на Черкащині ППО знищила "швидкісну повітряну ціль", пошкоджено об'єкт критичної інфраструктури, постраждали шестеро людей

У результаті нічних обстрілів у Нікопольському районі пошкоджено газогін, приватні будинки та лінії електропередачі

ЗС України за добу ліквідували 1040 окупантів

За добу окупанти 256 разів обстріляли Запорізьку область, є руйнування

У Середземному морі перебувають два ворожі ракетоносці із залпом до 12 ракет

Ворог обстріляв із артилерії Куцурубську громаду Миколаївської області

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА