13:50 21.09.2014

Члена меджлісу кримськотатарського народу не випустили з Криму - Чубаров

2 хв читати
Члена меджлісу кримськотатарського народу не випустили з Криму - Чубаров

Члена меджлісу кримськотатарського народу, генерального директора інформаційного агентства QHA (агентство "Крымские новости") Гаяну Юксель у неділю не випустили з Криму, знявши з потяга в Джанкої, повідомив голова меджлісу Рефат Чубаров на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook.

"У дорозі застала чергова звістка про свавілля з боку окупаційної влади стосовно кримських татар. У Джанкої з потяга Київ-Сімферополь (Сімферополь-Київ - ІФ) зсадили Гаяну Юксель, члена меджлісу кримськотатарського народу. Зараз Гаяну тримають у спеціальному приміщенні вокзалу, у неї вилучили паспорт", - написав Р.Чубаров у неділю.

Він зазначив, що Г.Юксель виїжджала з Криму до Києва, де живе її чоловік Ісмет Юксель, якому нещодавно було оголошено про заборону в'їзду до Криму.

"І все це напередодні Конференції з корінних народів, яка відкривається завтра в Нью-Йорку", - наголосив голова меджлісу кримських татар.

Як повідомлялося, 9 серпня на одному з КПП на адміністративному кордоні між Україною та Кримом І.Юкселя не пропустили на територію півострова у зв'язку з тим, що ФСБ Росії на п’ять років заборонила йому в'їзд на територію країни та до Криму.

І.Юксель - громадський діяч, який сприяє відродженню кримськотатарської мови та культури, ініціатор і керівник багатьох гуманітарних проектів, зокрема дитячих і молодіжних, що реалізовуються в Криму за сприяння кримськотатарської діаспори Туреччини. Радник голови меджлісу щодо Туреччини. Він також є засновником інформаційного агентства QHA (агентство "Крымские новости").

Раніше, 5 липня Р.Чубарова, що повертався з виїзного засідання меджлісу в Генічеську Херсонської області, не пропустили в Крим. У пункті пропуску "Чонгар" йому зачитали попередження про екстремістську діяльність і вручили повідомлення про заборону в'їзду на територію Росії терміном на п’ять років.

Крім того, у квітні поточного року російська влада заборонила на п’ять років в'їзд до Росії, зокрема Криму, екс-голові меджлісу, народному депутатові України Мустафі Джемілєву.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

"ЖК "Воздвиженка" попросило владу втрутитися в ситуацію з АРМА щодо заміни управителя заарештованими активами

Мішель: лідери ЄС розуміють важливість поставити Україні більше боєприпасів і засобів ППО

Канада надасть Україні додатковий пакет підтримки у 2024 році - посол

Зеленський не виключає російських атак на українські АЕС і просить у членів Євроради засоби ППО

Законопроєкт, оприлюднений конгресменами, передбачає понад $60 млрд допомоги Україні та регіональним партнерам - посол

Україна може перемогти у війні, але потрібна прогнозована ритмічна підтримка - глава Мінфіну на круглому столі СБ і МВФ

Лідери ЄС заявляють про необхідність терміново поставити Україні засоби ППО - висновки Ради

Україні потрібен ефективний фінансовий щит - Зеленський у Світовому Банку

Єрмак переконаний, що у списку Time мають бути герої, які загинули за Україну і свободу

Зеленський виступив на засіданні Євроради та міністерській конференції Світового Банку

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА