17:40 29.09.2014

Мешканці військового містечка під Києвом вважають політичним піаром ініціативу "Свободи" щодо перегляду землевідведення для Bionic Hill

3 хв читати
Мешканці військового містечка під Києвом вважають політичним піаром ініціативу "Свободи" щодо перегляду землевідведення для Bionic Hill

Сім'ї військовослужбовців, які відселені з території колишнього військового містечка №136 під Києвом, побоюються залишитися без житла через ініційований фракцією Київради "Виборче об'єднання "Свобода" перегляд землевідведення під будівництво інноваційного парку Bionic Hill, і вважають таку ініціативу передвиборчим піаром.

Про це повідомив депутат Коцюбинської селищної ради Олександр Ковтач на організованый представниками відселених із військового містечка сімей прес-конференції в агентстві "Інтерфакс-Україна" у понеділок.

Як пояснив депутат, у разі винесення судом рішення про скасування землевідведення у Bionic Hill з'являться підстави для пред'явлення майнових претензій компанії "Столиця Центробуд", у якої він придбав майно колишнього військового містечка і згодом на цій підставі отримав землю під цим майном у приватну власність.

"Проблема в тому, що поданий позов про повернення цієї території, але невідомо кому. Якщо у Bionic Hill заберуть цю територію, зрозуміло, що він виставить претензії компанії "Столиця Центробуд", а вона, у свою чергу, забере майно у людей", - сказав О.Ковтач.

"Хотілося б, щоб політики перестали займатися передвиборчим піаром і надали можливість завершити відселення сімей військовослужбовців. А судові позови нічого не вирішать, вони лише гальмують процес розселення дев'яти сімей військовослужбовців, що залишилися на території військового містечка", - додав депутат.

За його словами, сім’ї, які залишилися у військовому містечку, мотивують відмову від нового житла тим, що воно не передано на баланс Міністерства оборони.

Він також повідомив, що компанія "Столиця Центробуд" готова завершити відселення, досягнуті домовленості з Міноборони, що має прийняти на баланс закуплені квартири.

"Столиця Центробуд" на початку вересня 2014 року запропонувала невідселеним мешканцям квартири, на переїзд в які вони погодилися в 2006 році. У компанії тоді зазначили, що у разі відмови мешканців військового містечка переселятися, ці квартири передадуть на баланс Міноборони, що самостійно вирішуватиме всі питання їх подальшого розподілу.

У прес-службі інноваційного парку Bionic Hill уточнили, що у вересні 2011 року, Господарський суд Києва за зверненням Генеральної прокуратури вже вивчав ситуацію навколо виділення землі військової частини і визнав її законною. Проте під час передвиборної кампанії у вересні поточного року після звернень голови фракції ВО "Свобода" у Київраді менш ніж за два тижні до завершення терміну позовної давності заступник генерального прокурора знову звернувся до господарського суду Києва з заявою про перегляд попереднього рішення.

У Bionic Hill нагадали, що 5 лютого 2014 року правомірність рішень Київради про виділення території колишньої військової частини інноваційному парку підтвердив Окружний адміністративний суд Києва, а 4 серпня 2014 року аналогічний вердикт ухвалив Київський апеляційний адміністративний суд. Після цього 15 серпня 2014 року, Bionic Hill атакували озброєні арматурою "тітушки", якими керував один з депутатів партії "Свобода".

У Bionic Hill ініційовані позови і дії опонентів назвали провокаційними і політично мотивованими.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Дніпровському районі внаслідок обстрілу РФ загинув чоловік - ОВА

Зеленський: Путін боїться нас дуже сильно, тому що не впевнений у собі. Упевнені та сміливі люди не погрожують цивілізації ядерною зброєю

Авіація партнерів могла б збивати російські ракети, які летять по Україні та сусідах - Зеленський

Україна в травні-червні має вийти на підписання двосторонніх безпекових угод зі США, деякими країнами Північної Європи та Балтії - Зеленський

Окупанти вдарили по Харкову, постраждалих немає - мер

На відео вбивства поліцейського на Вінниччині присутні військовослужбовці однієї з в/ч Сухопутних військ - Командування

Для України важлива участь Бразилії в першому Глобальному саміті миру - Зеленський

Кількість загиблих унаслідок ворожого обстрілу Вовчанська збільшилася до двох осіб

На прикордонному переході "Рава-Руська - Гребенне" з неділі частково відновлять пропуск вантажівок - Держприкордонслужба

Укргідрометцентр попереджає про сильні дощі та заморозки на заході країни

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА