17:45 29.09.2014

Голова Харківської обладміністрації не мав права підписувати розпорядження про знесення пам'ятника Леніну – Кернес

2 хв читати
Голова Харківської обладміністрації не мав права підписувати розпорядження про знесення пам'ятника Леніну – Кернес

Голова Харківської обласної державної адміністрації Ігор Балута не мав права підписувати розпорядження про демонтаж пам'ятника Леніну на пл. Свободи в Харкові, вважає міський голова Геннадій Кернес.

"Цей пам'ятник стоїть на балансі у (міського комунального підприємства - ІФ) "Харківзеленбуд"... Ми виділяємо гроші на утримання цього пам'ятника. Які можуть бути розпорядження губернатора не в межах повноважень?", - сказав Г.Кернес журналістам у понеділок.

За його словами, нині готується звернення від імені міської влади до міліції та прокуратури щодо знесення пам'ятника. Він також висловив переконання, що такі інциденти призводять до розпалення конфлікту та загострення ситуації в місті.

За інформацією Г.Кернеса, частину фрагментів пам'ятника було знайдено в "Облавтодорі", частину - на Заводі ім. Малишева. Зараз скульптор Олександр Рідний та фахівці департаменту комунального господарства оцінюють пошкодження монумента і можливість його відновлення. "Якщо не вийде відновити, значить, робитимемо з нуля", - наголосив Г.Кернес.

Він не зміг відповісти на запитання, чи вплинуло падіння пам'ятника на безпеку переходу і станцій метро, які розташовані під ним. "Я зараз нічого вам не відповім, тому що ми маємо провести всі свої заходи з вивчення тієї чи іншої проблеми, яка могла виникнути з падінням пам'ятника. І якщо ми встановимо, що є пошкодження в метро, ви про це також дізнаєтеся", - сказав Г.Кернес.

Як повідомлялося, в неділю увечері радикально налаштовані активісти знесли пам'ятник Леніну на пл. Свободи в Харкові. За кілька хвилин до того, як пам'ятник було повалено на землю, голова Харківської облдержадміністрації Ігор Балута повідомив, що підписав розпорядження, що приписує департаментам облдержадміністрації негайно вжити заходів щодо виключення цього монумента з реєстру пам'ятників України та здійснити його демонтаж відповідно до чинного законодавства.

Менш ніж за годину після того, як пам'ятник було скинуто з постаменту, І.Балута запевнив, що метрополітен і комунікації, що проходять під пам'ятником, не пошкоджені.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА