10:02 30.09.2014

За останню добу НЗФ обстріляли позиції українських військових понад 40 разів, від моменту початку перемир'я - понад 1 тисячу разів - "Інформспротив"

2 хв читати
За останню добу НЗФ обстріляли позиції українських військових понад 40 разів, від моменту початку перемир'я - понад 1 тисячу разів - "Інформспротив"

За останню добу незаконні збройні формування завдали понад 40 вогневих ударів по позиціях українських військових, загальна кількість обстрілів від моменту оголошення двостороннього режиму припинення вогню перевищила 1 тисячу, повідомляє керівник групи "Інформаційний спротив" Дмитро Тимчук.

"За минулу добу терористи завдали понад 40 вогневих ударів по українських військах. Зокрема, двічі зазнавали обстрілів наші підрозділи в районі н. п. Щастя, Санжарівка, Рідкодуб, Чорнухине, Мар’їнка, Красногорівка... Тричі завдавали вогневих ударів і дві здійснювалися спроби штурму блокпоста біля н. п. Малоорлівка", - написав він на своїй сторінці в соцмережі Facebook у вівторок уранці.

Також, згідно з повідомленням, чотири рази обстрілювали зі стовбурної та реактивної артилерії позиції біля н. п. Тоненьке і п’ять разів був обстріляний опорний пункт у районі н. п. Нікішине.

"Також бойовики атакували наші позиції біля н. п. Сміле, Новобахмутівка, Старогнатівка, Дебальцеве, Кам’янка, аеропорт "Донецьк". У районі аеропорту в Донецьку обстановка вкрай напружена: о 6.15 бойовики обстріляли аеропорт із танків, у прилеглих районах зафіксовано скупчення понад 100 терористів", - зазначив Д.Тимчук.

Він також наголосив, що "в районі н. п. Донецьк здійснено ротацію сил бойовиків і російських найманців. Підрозділи, що звільнилися, відправлено на спокійніші ділянки "фронту".

"У двох районах Донецька помічено перестрілки між підрозділами ЗС РФ і групами терористів. Водночас зафіксовано відбуття з Донецька на територію Росії щонайменше двох КамАЗів із "вантажем 200" - російських найманців, які загинули під час штурмів аеропорту", - йдеться в повідомленні.

Д.Тимчук також повідомив: "Терористи прагнуть встановити контроль над усіма "копанками" в регіоні. Виручка від продажу вугілля ділиться таким чином: 2/3 на потреби терористичних організацій, 1/3 на потреби місцевої влади. Робітникам всюди пропонується отримувати оплату праці продовольчими пайками. У м. Шахтарську (Донецька обл.) керівництво терористів ухвалило рішення затопити шахту "Глибока", розташовану в межі міста".

Ця шахта є однією з "наймолодших" і найсучасніших (запущена в експлуатацію в 1986 р.), а також найпотужніших шахт Донбасу.

Д.Тимчук зазначає, що в зоні бойових дій найбільш напружена ситуація зберігається в районі н. п. Донецьк, Мар’їнка, Нікішине, Щастя, Сміле. Російсько-терористичні війська продовжують активні наступальні дії та обстріли позицій українських військ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА