10:15 30.09.2014

Генеральна прокуратура України розпочала кримінальне провадження стосовно посадових осіб Слідчого комітету Російської Федерації

2 хв читати

Генеральна прокуратура України відкрила кримінальне провадження стосовно посадових осіб Слідчого комітету Російської Федерації (СК РФ) у зв'язку зі здійсненням ними злочинів, передбачених ст. 258-3 (сприяння терористичній організації), ст. 343 (втручання в діяльність працівника правоохоронного органу), ст. 344 (втручання в діяльність державного діяча) Кримінального кодексу України, повідомляє прес-служба Генпрокуратури.

"Як було встановлено, в травні-червні 2014 року в структурі Центрального апарату СК РФ створено управління з розслідування злочинів, пов'язаних із застосуванням заборонених засобів та методів ведення війни. Метою діяльності цього управління, як видно з офіційного сайту установи, є притягнення українських військових до кримінальної відповідальності за нібито вчинені ними злочини стосовно мирних громадян", - йдеться в повідомленні.

У Генпрокуратурі зазначили, що, "зокрема, СК РФ порушив кримінальну справу стосовно української військової Н.В.Савченко за фактом нібито пособництва у вбивстві журналістів телеканалу "Россия" І.В.Корнелюка та А.Д.Волошина".

Крім того, СК РФ розслідує кримінальне провадження стосовно невстановлених військовослужбовців Збройних сил України, Національної гвардії України та активістів громадської організації "Правий сектор" за нібито вчинені ними обстріли міст Слов'янськ, Краматорськ, Донецьк, Маріуполь та інших територій Донецької та Луганської областей, вбивства мирних громадян.

"Таким чином, шляхом організації безпідставного кримінального переслідування, здійснюється незаконне втручання в діяльність правоохоронних органів України, Збройних сил України. У зв'язку з цим можна констатувати, що створення в структурі СК РФ управління з розслідування злочинів, пов'язаних із застосуванням заборонених засобів та методів ведення війни, а також порушення зазначених та інших кримінальних справ посадовими особами СК РФ направлено на сприяння терористичним організаціям "Донецька народна республіка" та "Луганська народна республіка" в їхній злочинній діяльності, перешкоджанні виконанню своїх обов'язків представникам державних органів і громадським діячам", - наголосили в Генпрокуратурі.

Згідно з інформацією, вчинення зазначених кримінальних правопорушень посягає на охоронювані міжнародними договорами та законами України інтереси держави, її суверенітет і територіальну цілісність.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Апеляційна палата ВАКС визнала невинуватим колишнього нардепа Пацкана й закрила справу

Лише 26% наданих інформаційних повідомлень про зруйноване та пошкоджене житло проходять верифікацію

"Новус Україна" запустив власний "зелений" розподільчий центр у Києві

Кличко пропонує спростити процедуру забезпечення автомобілями людей з інвалідністю, зокрема ветеранів війни

Територіальні центри комплектування працюють 24/7 - Сухопутні війська ЗСУ

По інфраструктурному об'єкту Сум завдано удару КАБ, наслідки атаки уточнюють - ОВА

Кількість загиблих на Донеччині через обстріли протягом дня збільшилася до чотирьох

ТЦК за кордоном не працюватимуть - Міноборони України

Дощова погода в Україні в п'ятницю збережеться, у суботу опадів не прогнозують

Аграрні асоціації попросили ВАКС узяти міністра агрополітики на поруки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА