10:37 02.10.2014

ДНК-експертизу тіл загиблих учасників АТО робитимуть лабораторії МВС - Богомолець

2 хв читати
ДНК-експертизу тіл загиблих учасників АТО робитимуть лабораторії МВС - Богомолець

ДНК-експертизи тіл загиблих учасників АТО робитимуть лабораторії Міністерства внутрішніх справ, що полегшить процес їх упізнання родичами, про це повідомила радник президента України Ольга Богомолець в ефірі Першому національному телеканалу.

"Певні труднощі (з упізнанним тіл) виникали тому, що експертизи робили різні лабораторії. Нині Адміністрація президента ухвалила рішення, що Міністерство охорони здоров'я відсторонене від виконання ДНК-експертиз. Цю роботу повністю передано Міністерству внутрішніх справ ", - зазначила О.Богомолець.

МВС має 17 сучасних лабораторій, які дають змогу виконати ДНК-експертизу на належному рівні. Радник президента зазначила, що нова система експертизи загиблих діятиме вже наступного тижня.

Вона пояснила, що родичам зниклих без вісті варто звернутися до районного відділу міліції. Органи внутрішніх справ на підставах відповідного кримінального провадження мають надати людям направлення на безкоштовний аналіз для проведення ДНК-експертизи. ДНК буде внесено до єдиної бази даних.

О.Богомолець повідомила, що на середу 1 жовтня 552 невпізнаних тіла загиблих потребують експертизи. "Їх буде поховано після проведення експертизи. Для кожного поховання є номер, що відповідає номеру в реєстрі ДНК, згідно з яким родичі можуть забрати тіло й перепоховати його", - заявила вона.

О.Богомолець наголосила, що нині триває робота над створенням єдиного інформаційного ресурсу "Люди допомагають людям", метою якого буде допомога сім'ям активістів і правоохоронців, які загинули під час Революції гідності, а також сім'ям загиблих учасників АТО.

За її словами, сім'ї загиблих отримають прямий картковий рахунок, на який надходитимуть кошти з будь-якої точки світу.

Радник глави держави повідомила, що при Адміністрації президента створено координаційний волонтерський штаб, що збиратиме інформацію про учасників АТО, які потребують протезування. "Я особисто контролюватиму, щоб це протезування відбувалося", - зазначила О.Богомолець.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Верховна Рада має намір дозволити місцевому голові в певних випадках призначати старосту громади

ВР звільнила сімох членів Рахункової палати - нардеп

Окупанти обстріляли Харків, інформація про постраждалих уточнюється - мер

Спецпрокуратура відкрила кримінальне провадження за фактом смерті мобілізованого дорогою до навчального центру на Закарпатті

Через ворожий обстріл у Новокаїрах постраждав чоловік - Херсонська ОВА

Ворог завдав ракетного удару по Дніпровському району, попередньо постраждали 4 людини - голова ОВА Лисак

Ексдепутата Запорізької міськради, який коригував ворожі ракети, засуджено до 15 років в'язниці

Україна і НАТО погодили план роботи на травень для активізації пропозицій до саміту альянсу у Вашингтоні - Міноборони

Європарламент підтримав лібералізацію торговельного режиму з Україною, посиливши захисні заходи для фермерів ЄС

Основна частина озброєнь із нового пакета допомоги США розміщена в Німеччині та Польщі, що прискорить її доставку в Україну - ЗМІ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА