15:48 07.10.2014

Україна розглядає можливість введення точкових санкцій стосовно російських компаній - МЕРТ

2 хв читати
Україна розглядає можливість введення точкових санкцій стосовно російських компаній - МЕРТ

Україна розглядає можливість введення точкових санкцій стосовно російських компаній, а не за категоріями товарів, повідомив заступник міністра економічного розвитку і торгівлі Роман Качур.

"Згідно із законом про зовнішньоекономічну діяльність, МЕРТ може вводити санкції стосовно окремих компаній, тим самим повністю забороняючи їхню економічну діяльність на території України або переходячи на режим індивідуального ліцензування. Саме з цією метою ми й оприлюднили цей список", - сказав він на брифінгу у вівторок.

Р.Качур наголосив, що МЕРТ провело власний детальний аналіз щодо кожної компанії і галузі, задіяних у торгівлі з РФ.

"Ми маємо розуміти, що серед цих компаній є компанії транснаціональні з глобальним капіталом, де є інтереси наших партнерів. Ми подивимося і діятимемо максимально точково, щоб не створити проблем для українських компаній", - сказав він.

При цьому Р.Качур наголосив, що введення санкцій має бути досить ефективним і точковим, "щоб дійсно добитися ефекту, а не зашкодити своїм же компаніям, які існують на ринку"

Як повідомлялося, МЕРТ у зв'язку з ухваленням російським урядом постанови про введення мит щодо деяких товарів українського походження оприлюднило власний перелік товарів для можливого вилучення з режиму вільної торгівлі під час імпорту з РФ в Україну. Запропоновані зміни стосуються 36 товарних груп, зокрема, продуктів харчування, предметів ужитку, залізничних локомотивів. У міністерстві агентству "Інтерфакс-Україна" уточнили, що обмеження не зачіпають критичного для України імпорту, зокрема нафти та газу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА