17:16 10.10.2014

У МВС спростовують інформацію про дезертирство батальйону "Київ-2" з-під Чорнухиного

2 хв читати
У МВС спростовують інформацію про дезертирство батальйону "Київ-2" з-під Чорнухиного

Батальйон Міністерства внутрішніх справ "Київ-2" дислокувався поблизу Чорнухиного (смт, Попаснянський р-н, Луганська обл.) із 6 серпня по 5 вересня, після чого був переправлений на базу в Слов'янськ (Донецька обл.), заявляє заступник міністра внутрішніх справ України Микола Величкович.

"Батальйон "Київ-2" у Слов'янську був доукомплектований особовим складом, отримав важке озброєння і техніку та був переведений для несення служби у населений пункт Волноваха поблизу Маріуполя. Де і перебуває нині", - наводить слова М.Величковича прес-служба МВС у п'ятницю.

За його словами, саме поблизу Чорнухиного один із бійців батальйону "Київ-2" Сергій Подгорний загинув під час виконання бойового завдання, і цей вчинок був гідно оцінений державою.

У повідомленні також зазначено, що підрозділи МВС Полтавської та Сумської областей ніколи не були дислоковані в районі Чорнухиного.

Як повідомлялося, раніше голова Луганської ОДА Г.Москаль звернувся до генпрокурора Віталія Яреми з проханням дати правову оцінку діям загонів МВС, що начебто залишили зону проведення АТО на сході України, і притягнути їх до відповідальності.

"З'ясувалося, що зведені загони УМВС з Полтавської та Сумської областей, а також батальйон МВС "Київ-2", які раніше прикомандирували до батальйону "Київська Русь" поблизу Чорнухиного, просто втекли звідси, пояснивши, що вони начебто підпорядковуються МВС, а не Міноборони", - йдеться в повідомленні на сайті Г.Москаля.

Водночас командир батальйону "Київ-2" Богдан Войцеховський спростував заяву Г.Москаля про вихід загонів із зони АТО, лише підтвердивши, що батальйон вийшов із с. Чорнухиного: "У нас усе за планом. Так, ми відійшли з селища Чорнухиного, в якому ми перебували рівно три тижні... але із зони АТО ми не виходили".

Радник міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко також заявляє, що інформація Г.Москаля про начебто дезертирство батальйонів МВС у Попаснянському районі Луганської області не відповідає дійсності. "Звичайно, ні, це неправда. Батальйон було перебазовано відповідно до плану", - сказав А.Геращенко агентству "Інтерфакс-Україна" в п'ятницю.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА