14:44 21.10.2014

Вибух на заводі в Донецьку стався через спроби бойовиків налагодити виробництво вибухівки - РНБО

1 хв читати
Вибух на заводі в Донецьку стався через спроби бойовиків налагодити виробництво вибухівки - РНБО

Вибух на донецькому заводі хімічних виробів стався в результаті спроб бойовиків налагодити на ньому випуск вибухівки, заявляють у РНБО України.

"Щодо вчорашнього вибуху, який стався на території захопленого терористами Донецького казенного заводу хімічних виробів, то після захоплення бойовиками цього заводу, на складах якого була значна кількість вибухонебезпечних речовин, терористи намагалися налагодити випуск вибухівки", - заявив спікер інформаційно-аналітичного центру РНБО Андрій Лисенко на брифінгу в Києві у вівторок.

Він зазначив, що за оперативними даними й за оцінками експертів-вибухотехніків, вибух на заводі, найімовірніше, стався внаслідок недотримання бойовиками вимог технологічного процесу.

Як повідомлялося, 20 жовтня вдень на офіційному сайті міської ради Донецька з'явилася інформація, що о 12:10 у місті пролунав потужний вибух, за попередніми даними, поблизу Донецького казенного заводу хімічних виробів. "Сильна вибухова хвиля прокотилася всім містом. За повідомленнями жителів у багатьох районах у будівлях вилетіли не лише шибки, а й віконні рами", - йдеться в повідомленні.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА