16:15 21.10.2014

Українські військові не використовують касетних боєприпасів у зоні АТО - МЗС України

2 хв читати
Українські військові не використовують касетних боєприпасів у зоні АТО - МЗС України

У Міністерстві закордонних справ заявляють, що українські військові не використовують касетних боєприпасів у зоні проведення антитерористичної операції.

"Сили АТО ніколи не використовували і не використовують таку зброю (касетні боєприпаси - ІФ)", - заявив речник МЗС України Євген Перебийніс на брифінгу у вівторок в Києві, коментуючи заяву Міжнародної правозахисної організації Human Rights Watch (HRW) про те, що українські військові нібито використовують касетні боєприпаси.

За словами Є.Перебийноса, це методи, "які використовують терористи, підконтрольні Росії незаконні угруповання, зокрема з метою дискредитації сил АТО".

Він також зазначив, що висновки HRW не підкріплені доказами.

"На жаль, змушені констатувати, що в інформації, поширеній HRW, очевидно, також йшлося про інсинуації і використання представниками НВФ такої поважної організації для досягнення своїх пропагандистських цілей", - зазначив Є.Перебийніс.

За його словами, HRW виявилася жертвою шахрайства з боку бойовиків.

У прес-релізі Міжнародної правозахисної організації Human Rights Watch (HRW), поширеному у вівторок, зазначається, що під час тижневого розслідування на сході України експерти HRW зафіксували факти широкого використання касетних боєприпасів у боях між армією України та ополченцями в більш ніж десяти міських і сільських районах.

Хоча в багатьох випадках неможливо встановити, хто саме є відповідальним за застосування цієї зброї, виявлено докази, що свідчать про те, що армія України використовувала касетні боєприпаси під час обстрілів Донецька 2 і 5 жовтня. Унаслідок одного з обстрілів було вбито швейцарського співробітника Міжнародного комітету Червоного Хреста, зазначається в повідомленні HRW.

Спікер Інформаційно-аналітичного центру РНБО Андрій Лисенко повідомив, що українські військові за весь час проведення АТО на сході України не застосовували і не застосовують заборонені міжнародними договорами боєприпаси.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА