18:32 21.10.2014

Перша смуга рубежу оборони в Луганській і Донецькій областях готова на 85% - заступник глави Мінрегіону

2 хв читати

Станом на 20 жовтня поточного року роботи з облаштування елементів першої смуги у рамках спорудження інженерно-технічних споруд оборонного рубежу на території Луганської та Донецької областей в Україні виконано на 85%.

Такі дані повідомило Міністерство регіонального розвитку будівництва та житлово-комунального господарства (Мінрегіон) України з посиланням на заступника міністра Дмитра Ісаєнка, який безпосередньо на місці координує дії та відповідає за оперативне забезпечення необхідними засобами і матеріалами під час виконання робіт.

"На сьогодні (20 жовтня - ІФ) нам вдалося виконати роботи з облаштування елементів першої смуги рубежу оборони на 85%. Такий об'єкт захищатиме наших військових від зовнішнього агресора та дасть змогу зберегти життя сотням наших хлопців", - наведено в повідомленні слова Д.Ісаєнка.

За його словами, починаючи з вересня 2014 р. для виконання робіт у рамках спорудження оборонного рубежу залучено понад 20 тис. виконавців робіт і близько 300 одиниць техніки.

Крім того, за даними Мінрегіону, загалом у зазначений період для облаштування інженерно-технічних споруд оборонного рубежу в Луганській і Донецькій областях за координації міністерства доставлено близько 6 тис. куб. м лісоматеріалів і понад 5 тис. куб. м залізобетонних конструкцій, а також комплектів захисних споруд швидкого розгортання типу "габіон" тощо.

Як повідомлялося, президент України Петро Порошенко наприкінці вересня заявив про спорудження оборонного рубежу у вигляді фортифікаційних споруд у Донецькій і Луганській областях.

"Зараз – це будівництво рубежу оборони, який забезпечить у разі порушення тією стороною режиму припинення вогню або політичного процесу реінтеграції цих територій під українське законодавство, під український прапор, щоб була облаштована ця територія, зокрема і з військовими вимогами Генерального штабу. Там, де ми можемо утримати ці території, а не виставляти українських військовослужбовців у степ без укріплень, під вогонь", - сказав П.Порошенко в інтерв'ю українським телеканалам.

За словами президента, для будівництва фортифікаційних споруд були залучені найкращі українські фахівці.

П.Порошенко зазначив, що спорудження оборонного рубежу відбувається під керівництвом віце-прем'єра Володимира Гройсмана. Він наголосив, що ці споруди забезпечать "надійну лінію оборони" і створять можливості утримувати рубіж.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Укргідрометцентр попереджає про сильні дощі та заморозки на заході країни

ОК "Південь" сприяє правоохоронцям у затриманні вбивць поліцейського на Вінниччині, підозрювані понад рік не служать у 28 ОМБр

"Укрзалізниця" повертає "Інтерсіті+" в Одесу в тестовому режимі

Віцеканцлер Німеччини Габек відвідав Миколаївську область

В Україні в неділю похолодає, пройдуть дощі

Перевіряється причетність до розстрілу поліцейських на Вінниччині двох військовослужбовців

Українські прикордонники знищили ворожий комплекс спостереження "Муром-М"

СБУ, ГУР і ССО організували атаку на енергоінфраструктуру РФ, вночі уражено об'єкти у 8 областях - джерело

Польські фермери припинили блокувати фури перед ПП "Медика - Шегині" та "Краковець - Корчова" - Держприкордонслужба

Окупанти обстріляли прикордонний Вовчанськ, загинув мирний житель, ще двоє поранені

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА