19:02 21.10.2014

Україна не розкриватиме даних про рослинництво за запитом Россільгоспнагляду - Швайка

1 хв читати

Україна не розкриватиме даних про обсяги вирощеної цього року рослинної продукції та про площі, зайняті під окремими культурами, за запитом Россільгоспнагляду.

"Цю інформацію ми не маємо наміру розкривати, оскільки ми не зобов'язані цього робити. А для підтвердження походження продукції достатньо одного лабораторного дослідження", - повідомив журналістам міністр аграрної політики та продовольства Ігор Швайка в Києві у вівторок.

Він розцінює, що в умовах військових дій відповідний запит Россільгоспнагляду є способом отримати інформацію про стратегічні запаси продукції рослинництва в Україні, оскільки Россільгоспнагляд зажадав дані про площі вирощування, врожайність тощо

Як повідомлялося, Россільгоспнагляд із 22 жовтня вводить тимчасове обмеження на постачання з України, зокрема транзитом через її територію, всіх видів піднаглядної рослинної продукції.

Раніше Россільгоспнагляд звернувся до української Держветфітослужби з проханням до 21 жовтня надати інформацію про обсяги вирощеної цього року в Україні рослинної продукції та про площі, зайняті під окремі культури, а також надати інші переконливі гарантії українського походження рослинної продукції, яку Україна постачає до Росії.

За даними російської служби, запит був пов'язаний із різким збільшенням постачання рослинної продукції з України, а також із відсутністю або навмисним видаленням маркування з упаковки, що, на думку Россільгоспнагляду, може свідчити про постачання через Україну рослинних вантажів з Європейського Союзу, що підпали під російські санкції.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

"Укренерго" застосувало графіки аварійних відключень до вечора в Дніпропетровській, Запорізькій та Кіровоградській областях

Баварія передала київським патрульним 11 спеціально обладнаних мотоциклів BMW

Дві ракети, запущені РФ по Одесі, збито, травмовано дитину - ОВА

Зеленський про обстріл РФ двох ГЕС: Під загрозою не лише Україна, а й Молдова

Річковий порт і мультимодальний термінал можуть з'явитися на березі Тиси

Насильство російських військових над мирними жителями має системний характер - Офіс генпрокурора

Україна і Польща погодили продовження діяльності Польського центру підтримки культури в Україні на 2024 рік

World Monuments Fund реалізує майже 20 проєктів, спрямованих на збереження архітектурної спадщини України

Зеленський звільнив Марка Шевченка з посади посла України в Молдові

Глави МЗС України та Індії провели в Нью-Делі двосторонні переговори та оглядове засідання міжурядової комісії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА