19:18 21.10.2014

У справі про замах на кандидата в нардепи Борисенка затримано уродженця Курська - глава СБУ

3 хв читати

Глава Служби безпеки України Валентин Наливайченко повідомляє про затримання уродженця Курська (РФ), причетного до замаху на кандидата в народні депутати України в окрузі №98 (Бориспіль, Київська обл.) Володимира Борисенка.

"Уродженця міста Курська ми вже затримали. Ми його допитуємо у зв'язку з ситуацією у Борисполі", - сказав В.Наливайченко в інтерв'ю телеканалу TBi у вівторок увечері, зазначивши, що в середу буде оприлюднено більше інформації у цій справі

При цьому глава СБУ дав зрозуміти, що може йтися про інсценування замаху. За його словами, цей випадок буде не просто розслідувано, а "буде оприлюднено ті подробиці, які, на наше переконання, мають зупинити інших, хто зібрався купити РГД, найняти кримінал і зробити вигляд, що на нього вчиняють замах".

"Ми зробимо доповідь президентові, розповівши об'єктивно, скільки хвилин кандидат ходив по подвір’ю разом з одним із підозрюваних, колишнім спортсменом, про що вони говорили, про що нам повідомили свідки", - заявив В.Наливайченко.

За його словами, станом на сьогодні зафіксовано вже три випадки, "коли з використанням вибухівки, гранати створюються обставини так званих замахів на кандидатів у депутати".

"Зупиніться! Це не має нічого спільного з виборчою кампанією", - додав В.Наливайченко.

При цьому він висловив стурбованість щодо наймання кандидатами охорони з кримінальних кіл. "Нас дуже турбує ситуація, коли і у Вінницькій, і вже в Київській області залучають за гроші шляхом найму людей, як правило, зі спортивних або напівкримінальних товариств, для так званої охорони кандидатів. А насправді нічого спільного з охороною вони не мають", - зазначив глава спецслужби.

Стосовно історії з В.Борисенком В.Наливайченко додав: "Дякувати Богу, що і сам кандидат, і його собачка залишилися живими, оскільки вони були в будинку, а вибуховий пристрій спрацював за зачиненими дверима".

Як повідомлялося, раніше радник глави МВС Антон Геращенко повідомив, що у В.Борисенка 20 жовтня кинули гранату РГД-5, стріляли з короткоствольної зброї патроном 9 на 18. При цьому напередодні кандидату надходили повідомлення про загрозу життю, тому він носив бронежилет.

У прес-службі Генеральної прокуратури України згодом повідомили, що у В.Борисенка стріляли, коли він заходив до власного будинку. Через декілька секунд біля політика вибухнув невідомий пристрій. Постраждалого з діагнозом забої м'яких тканин доправили до лікарні.

Слідче управління Київського облуправління МВС розпочало кримінальне провадження за ч. 1 ст. 115 Кримінального кодексу (замах на вбивство), але згодом його було перекваліфіковано на теракт (ч. 1 ст. 258 КК). Досудове розслідування доручено ГУ СБУ в Києві та Київській області. Кримінальне провадження перебуває на контролі прокуратури Київської області.

Глава держави Петро Порошенко доручив В.Наливайченку терміново розслідувати інцидент із кандидатом у депутати.

Позачергові парламентські вибори в Україні відбудуться 26 жовтня.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Сенаті обіцяють швидко надіслати законопроект про допомогу Україні на підпис Байдену

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА