18:50 23.10.2014

Міноборони України створює психологічну службу

2 хв читати

У Міністерстві оборони України заявляють, що активно працюють над виконанням завдання Генерального штабу про створення психологічної служби для роботи з особовим складом української армії.

"Ми на основі тих офіцерів, які нині є у нас, і за рахунок офіцерів із роботи з особовим складом, які мають відповідний досвід, освіту і бажання, створюємо психологічну службу", - розповів начальник соціально-психологічного центру Збройних сил України Сергій Грилюк на брифінгу в Києві в четвер.

Він зазначив, що оскільки в армії бракує власних фахівців, передбачається, що у військових частинах, окрім головного психолога, буде ще й цивільний психолог. Цивільних психологів набиратимуть, зокрема, з волонтерів.

С.Грилюк розповів, що Міноборони залучило до роботи зі створення психологічної служби громадське об'єднання "Асоціація фахівців подолання кризових станів", яке працює в 19 областях України.

"Нині у нас щодня працює близько 11-12 груп у різних регіонах, зокрема, дві групи працюють у зоні АТО. Після створення відповідної системи та структури Збройні сили зможуть лише самостійно створити до 24 груп", - додав він.

Представник Міноборони зазначив, що налагоджено взаємозв'язок безпосередньо з командирами різних військових підрозділів. "Тому що перша інформація про стан особового складу надходить до старших керівників, і ця інформація жодним чином не приховується", - заявив С.Грилюк.

Він також звернув увагу, що під час першої хвилі мобілізації багато проблем виникало з психологічним станом тих, хто раніше не проходив військової служби за контрактом або строкової служби.

Крім того, представник Міноборони зазначив, що людям, які повертаються із зони АТО, де вони звикли до чіткого поділу на своїх та ворогів, буде складно пристосовуватися до мирного життя. "Я не можу сказати, що у нас буде "афганський синдром", але у нас найімовірніше буде "донецький синдром". Наша перевага в тому, що ми захищаємо свою землю, і це дає багато сил і піднімає дух", - сказав С.Грилюк.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

"ЖК "Воздвиженка" попросило владу втрутитися в ситуацію з АРМА щодо заміни управителя заарештованими активами

Мішель: лідери ЄС розуміють важливість поставити Україні більше боєприпасів і засобів ППО

Канада надасть Україні додатковий пакет підтримки у 2024 році - посол

Зеленський не виключає російських атак на українські АЕС і просить у членів Євроради засоби ППО

Законопроєкт, оприлюднений конгресменами, передбачає понад $60 млрд допомоги Україні та регіональним партнерам - посол

Україна може перемогти у війні, але потрібна прогнозована ритмічна підтримка - глава Мінфіну на круглому столі СБ і МВФ

Лідери ЄС заявляють про необхідність терміново поставити Україні засоби ППО - висновки Ради

Україні потрібен ефективний фінансовий щит - Зеленський у Світовому Банку

Єрмак переконаний, що у списку Time мають бути герої, які загинули за Україну і свободу

Зеленський виступив на засіданні Євроради та міністерській конференції Світового Банку

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА