18:15 24.10.2014

"Енергоатом" підписав меморандум із чеською Skoda про співпрацю в будівництві та реконструкції АЕС

2 хв читати

Президент НАЕК "Енергоатом" Юрій Недашковський та директор чеської компанії Skoda JS a.s. Мирослав Фіала 23 жовтня підписали меморандум про співробітництво та угоду про нерозголошення конфіденційної інформації, повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" у прес-службі "Енергоатому".

"Сфери співробітництва в рамках цього документа (меморандуму - ІФ) можуть передбачати такі напрями: спорудження, експлуатація та технічне обслуговування АЕС; науково-технічне співробітництво з питань мирного використання атомної енергії; підвищення безпеки, реконструкція і модернізація АЕС; продовження терміну служби енергоблоків АЕС; поводження з відпрацьованим ядерним паливом (ВЯП) та радіоактивними відходами (РАВ); підготовка персоналу для АЕС та інші, узгоджені сторонами напрями співпраці", - зазначають у компанії.

Сторони зазначили, що спільно працюють вже близько 20 років, підписання меморандуму призводить до поглиблення партнерства.

У присутності керівників Енергоатому і Skoda JS того ж дня було підписаний контракт на поставку модернізованих крокових електромагнітних приводів ШЕМ-М виробництва Skoda для енергоблоку №6 Запорізької АЕС. Документ є продовженням успішної експлуатації модернізованих приводів ШЕМ-М на блоці № 3 Рівненської АЕС та блоці № 1 Запорізької АЕС. Приводи ШЕМ-М також успішно експлуатуються на блоках № 1, 2, 3 Южно-Української АЕС.

Як повідомлялося, раніше прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк окреслив завдання "Енергоатому" прискорити добудову енергоблоків Хмельницької АЕС з європейськими партнерами. Серед можливих учасників добудови Х-3, Х-4 А.Яценюк назвав Skoda.

"Енергоатом" є оператором усіх чотирьох АЕС України. Експлуатує 15 енергоблоків, оснащених водо-водними енергетичними реакторами загальною встановленою електричною потужністю 13,835 ГВт.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Для повноцінного запуску Держреєстру нерухомих пам'яток потрібно понад 5 років - Шуляк

Кабмін звільнив Половенка з посади заступника міністра оборони

ВР прийняла за основу законопроєкт про дерегуляцію ринку торгівлі вживаними авто - Гетманцев

ВР удосконалить порядок ведення військового обліку під час війни

Посол України в США: Сенат розпочне розгляд законопроєкту про допомогу Україні о 20:00 за Києвом

У ХАРКОВІ ЧУТИ ВИБУХИ - ВЛАДА

Зеленський розраховує на допомогу Данії в пошуку додаткових систем ППО для Миколаївської області

НАЗК виявило ознаки незаконного збагачення заступника голови Дніпровського РУ ГУНП на 14 млн грн

Європарламент 14-й раз відклав погашення бюджету Ради й Ради ЄС 2022 року, яке раніше відкладали через вимогу надати Україні Patriot

НАТО проведе неформальну нараду глав МЗС країн Альянсу в Празі 30-31 травня

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА