15:28 25.10.2014

Киянин налагодив канал надходження в Україну фальшивих євро - ГУБОЗ

1 хв читати
Киянин налагодив канал надходження в Україну фальшивих євро - ГУБОЗ

ГУБОЗ перекрив міжнародний канал надходження в Україну підробленої іноземної валюти, повідомляється на сайті МВС України в суботу.

"Усі ступені захисту, як у справжньої купюри: високий рівень якості друку, водяні та об'ємні знаки, навіть голограма. Фальшиві гроші неозброєним оком неможливо розпізнати, підробку встановила тільки експертиза", - йдеться в повідомленні.

Очолив злочинну групу та налагодив канал надходження в Україну підробленої іноземної валюти житель Києва, заручившись підтримкою 30-річної жінки, а також інших осіб.

Спільники шукали посередників або потенційних покупців підробленої іноземної валюти, яким пропонували придбати фальшивку за 50% відсотків від їх реальної вартості.

"Так, нещодавно спільники знайшли необхідну їм людину. Зійшлися на сумі в EUR50 тис., а як зразок товару передали покупцеві купюру номіналом EUR 200, яка згідно з висновком експерта є підробленою. Під час продажу в одному зі столичних кафе обумовленої суми - 50 тисяч євро, оперативники ГУБОЗ затримали двох учасників групи", - йдеться в повідомленні.

Розпочато кримінальне провадження за ч.2 ст.199 (зберігання, придбання, перевезення з метою збуту та збут підроблених грошей, вчинені за попередньою змовою групою осіб, в особливо великих розмірах) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає позбавлення волі на термін від п'яти до десяти років із конфіскацією майна. Нині спільників затримано в порядку ст. 208 КПК України.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА