17:40 30.10.2014

ЦВК має підстави зобов'язати щонайменше два окружкоми перерахувати голоси на окремих дільницях

2 хв читати
ЦВК має підстави зобов'язати щонайменше два окружкоми перерахувати голоси на окремих дільницях

Центральна виборча комісія вже зараз має підстави зобов'язати щонайменше дві окружні комісії здійснити перерахунок голосів на окремих виборчих дільницях, повідомив голова ЦВК Михайло Охендовський.

"Уже зараз у ЦВК є підстави зобов'язати відповідні окружні виборчі комісії здійснити повторний підрахунок голосів на окремих виборчих дільницях, стосовно яких у нас є суперечливі дані", - заявив М.Охендовський на брифінгу в четвер.

Так, за його словами, з одного боку є комплект протоколів дільничних комісій, які подали до ЦВК окружні комісії в паперовому вигляді, а з іншого боку - протоколи "з абсолютно іншими даними", які надали кандидати в народні депутати.

За його словами, вже на вечірньому засіданні ЦВК ухвалить рішення про повторний підрахунок голосів щодо одного з таких округів.

Він нагадав, що такий повторний підрахунок здійснюють виключно окружні комісії у присутності членів відповідних дільничних комісій, а також спостерігачів і кандидатів.

Водночас голова ЦВК наголосив, що комісія ухвалюватиме рішення про перерахунок голосів у кожному випадку, коли буде виявлено подібні розбіжності в протоколах.

"Звертаюся до кожного окремого члена окружних виборчих комісій: не думайте, що ті особи, які вас штовхають на порушення закону, захистять вас від кримінальної відповідальності. Я дуже не хотів би, щоб саме вас, членів виборчих комісій, зробили "крайніми" в тих фальсифікаціях, замовники яких стають дедалі більш очевидними", - наголосив він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Лише 3% випущених РФ із початку року по Україні ракет, безпілотників і керованих бомб уразили військові цілі - Умєров

Окупанти завдали авіаудару по Миколаївці Донецької області, загинула місцева жителька - МВС

Україні потрібна допомога, щоб підготуватися до російського наступу, - Зеленський

СБУ повідомила про підозру ватажкам "ДНР" за голосування на незаконних виборах

Відбулося надзвичайне засідання Ради Україна-НАТО на рівні послів у зв'язку з обстрілами РФ української критичної інфраструктури

Під обстріл росіян потрапило таксі в Херсоні: водій загинув, двоє пасажирів поранені

"Укрнафта" почала бурити нову свердловину на заході країни

На Київщині 29 березня вдень пориви вітру сягатимуть 20 м/с

Україна та Польща наголосили на необхідності забезпечення українцям можливості відвідувати школи та вивчати український компонент

Україна та Польща домовилися разом шукати українські родини в Польщі для дітей, евакуйованих з інтернатів через війну

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА