18:36 30.10.2014

Рішення МВФ щодо об'єднаного транша для України може бути ухвалено наступного року - представник фонду

2 хв читати

Рішення Міжнародного валютного фонду (МВФ) щодо надання Україні чергового транша у рамках кредиту stand-by може бути ухвалено наступного року, повідомив офіційний представник МВФ Джеррі Райс.

"Ми чекаємо на черговий перегляд програми, який буде технічною місією, в середині листопада. Оскільки економічна політика (України - ІФ) не може обговорюватися до формування нового уряду, що, як ми розуміємо, займе певний час, роботу місії може бути продовжено. Тому найймовірніше, що підсумки перегляду будуть представлені МВФ наприкінці поточного - на початку наступного року", - сказав він під час прес-брифінгу у Вашингтоні в четвер.

Водночас Дж.Райс додав, що МВФ не очікує якихось серйозних наслідків для економіки України у разі схвалення чергового транша наступного року.

Як повідомлялося, рада директорів МВФ на початку вересня у зв'язку із затримкою першого перегляду програми stand-by схвалила прохання Києва та об'єднала третій і четвертий транші з метою отримання їх цього року без зміни загального обсягу програми. При цьому другий і третій перегляди кредитної програми було вирішено також об'єднати в один.

Фонд зазначав, що економічна політика України загалом здійснюється у рамках програми, проте конфлікт у східній частині країни негативно позначається на економіці і в цілому на ситуації в країні, і компенсаційні заходи матимуть вирішальне значення для досягнення ключових програмних цілей.

Раніше повідомлялося, що рада директорів МВФ 30 квітня схвалила кредитну програму stand-by для України в $16,67 млрд, розраховану на два роки. Спочатку другий-четвертий транші були намічені відповідно на 25 липня, 25 вересня та 15 грудня 2014 року в обсязі по SDR914,7 млн (близько $1,4 млрд), тоді як п'ятий-восьмий квартальні транші 2015 року - по SDR1,372 млрд. Заключний дев'ятий транш програми в SDR686 млн, у разі додержання закладених у неї строків і умов, буде виділено в середині березня 2016 року.

Місія МВФ працювала в Україні з метою першого перегляду програми з 24 червня по 18 липня 2014 року. У рамках першого перегляду обговорювалися питання коригування макропрогнозу та державного бюджету на 2014 рік, зокрема у зв'язку з нестабільною ситуацією в Донецькій і Луганській областях. Рада директорів МВФ завершила перший перегляд програми та схвалила виділення другого транша 29 серпня.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти обстріляли Харків, інформація про постраждалих уточнюється - мер

Спецпрокуратура відкрила кримінальне провадження за фактом смерті мобілізованого дорогою до навчального центру на Закарпатті

Через ворожий обстріл у Новокаїрах постраждав чоловік - Херсонська ОВА

Ворог завдав ракетного удару по Дніпровському району, попередньо постраждали 4 людини - голова ОВА Лисак

Ексдепутата Запорізької міськради, який коригував ворожі ракети, засуджено до 15 років в'язниці

Україна і НАТО погодили план роботи на травень для активізації пропозицій до саміту альянсу у Вашингтоні - Міноборони

Європарламент підтримав лібералізацію торговельного режиму з Україною, посиливши захисні заходи для фермерів ЄС

Основна частина озброєнь із нового пакета допомоги США розміщена в Німеччині та Польщі, що прискорить її доставку в Україну - ЗМІ

В Одесі поліція ліквідувала call-центр, який видурив у громадян Чехії 5,5 млн грн

Унаслідок авіаудару по Костянтинівці на Донеччині поранені п'ятеро осіб, двоє - у важкому стані - голова ОВА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА