15:58 31.10.2014

Яценюк погрожує керівництву Міненерговугілля і НКРЕКУ кримінальною відповідальністю за віялові відключення електроенергії

1 хв читати
Яценюк погрожує керівництву Міненерговугілля і НКРЕКУ кримінальною відповідальністю за віялові відключення електроенергії

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк загрожує керівництву Міненерговугілля і НКРЕКУ кримінальною відповідальністю у разі початку віялових відключень електроенергії.

"Я вимагаю від НКРЕ, від Миненерговугілля невідкладно ухвалити рішень (щодо забезпечення тепловою електрогенерацією паливом - ІФ)... Я попереджаю, якщо ви допустите віялове відключення енергосистеми - полетять голови і не лише... Я вимагатиму від прокуратури притягнення до кримінальної відповідальності", - сказав він на засіданні енергетичного антикризового штабу в п'ятницю.

На думку А.Яценюка, дискусія між відомствами, а також приватними енергокомпаніями не є продуктивною.

"Два місяці я вам кажу: хлопці, знайдіть рішення, тому що запас на станціях (вугілля-ІФ) 5-7 днів. Ви мені розповідаєте сон старої кобили. Від ваших розповідей вугілля не додається", - сказав він.

На засіданні керівник ДТЕК Максим Тимченко заявив про дефіцит фінансових коштів для закупівлі вугілля і вкотре вимагав від НКРЕКУ перерозподілити кошти від інших видів генерацій на користь теплової.

У свою чергу, голова НКРЕКУ Володимир Демчишин, заявив, що на сьогоднішній день тарифи теплових енергогенерувальних компаній є бездефіцитними і єдина причина браку коштів у них - неповні розрахунки енергоринку за закуплену електроенергію.

Водночас, за словами голови НКРЕКУ, регулятор знаходить способи фінансування закупівлі вугілля, зокрема, керівництвом НРКЕКУ опрацьований механізм, за яким теплова генерація може отримати гроші як кредит від Ощадбанку.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ОК "Південь" сприяє правоохоронцям у затриманні вбивць поліцейського на Вінниччині, підозрювані понад рік не служать у 28 ОМБр

"Укрзалізниця" повертає "Інтерсіті+" в Одесу в тестовому режимі

Віцеканцлер Німеччини Габек відвідав Миколаївську область

В Україні в неділю похолодає, пройдуть дощі

Перевіряється причетність до розстрілу поліцейських на Вінниччині двох військовослужбовців

Українські прикордонники знищили ворожий комплекс спостереження "Муром-М"

СБУ, ГУР і ССО організували атаку на енергоінфраструктуру РФ, вночі уражено об'єкти у 8 областях - джерело

Польські фермери припинили блокувати фури перед ПП "Медика - Шегині" та "Краковець - Корчова" - Держприкордонслужба

Окупанти обстріляли прикордонний Вовчанськ, загинув мирний житель, ще двоє поранені

Сирський обговорив із командувачем оборони Данії потреби ЗС України та допомогу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА