16:28 20.11.2014

У Києві 21-23 листопада відбудуться масові акції на честь річниці Майдану, Помаранчевої революції, а також пам'яті жертв Голодомору

2 хв читати
У Києві 21-23 листопада відбудуться масові акції на честь річниці Майдану, Помаранчевої революції, а також пам'яті жертв Голодомору

У Києві у дні річниці Євромайдану відбудуться численні масові акції.

Як повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" в управлінні інформаційного забезпечення та доступу до публічної інформації Департаменту громадських комунікацій Київської міської державної адміністрації (КМДА), загалом до КМДА надійшли 20 заявок на проведення масових акцій загальною чисельністю понад 120 тис осіб.

На проведення акцій у п'ятницю, 21 листопада, надійшло 13 заявок

Екс-секретар РНБО, кандидат у народні депутати від партії "Народний фронт" Андрій Парубій від імені Всеукраїнського громадського об'єднання "Самооборона Майдану" подав заявку на проведення акції з нагоди річниці Революції Гідності з 13.00 до 17.00 за маршрутом Михайлівська пл. - вулиця Володимирська - Бессарабська пл. - вулиця Хрещатик - вулиця Інститутська - вул. Грушевського-Європейська пл. за участю 3 тис осіб.

Голова правління "Коаліції учасників помаранчевої революції" Сергій Мельниченко подав заявку на проведення Всеукраїнським громадським об'єднанням "Коаліція Помаранчевої революції" безстрокової акції, починаючи з 18.00, на майдані Незалежності зі встановленням наметів та сценічного обладнання з нагоди Дня Свободи, річниці Помаранчевої революції, Податкового Майдану, Революції Гідності і пам'яті жертв Голодомору за участю 10 тис. осіб.

Студенти столичних вишів мають намір з 19.00 провести марш з нагоди річниці початку подій на Майдані, пройшовши колоною в 500 осіб від парку Шевченка бульваром Шевченка до майдану Незалежності.

Цьоо ж дня в центральній частині міста заплановані культурні акції - фестиваль "Пісні свободи", організатором якого виступило Міністерство культури, фотовиставки (організатор - благодійний фонд Центральної Ради сотень Майдану), пробіг (організатор - Польський інститут у Києві), флеш-моб на майдані Незалежності (організатор - громадська організація "Майдан Прес Центр").

Крім того, громадська організація "Народна рада міста Вишгорода та Вишгородського району" подала заявку на проведення акції біля Міністерства оборони України з вимогою проведення ротації військовослужбовців 25-го батальйону "Київська Русь" за участю 150 осіб.

У суботу, 22 листопада, Рада активістів Майдану має намір провести Народне віче, починаючи з 10.00 ранку на майдані Незалежності. В акції заявлено участь 100 тис осіб.

Комітет визволення політв'язнів також подав заявку на проведення акції на майдані Незалежності біля Адміністрації президента та Верховної Ради з нагоди річниці революцій з використанням наметів та сценічного обладнання за участю 10 тис. осіб. При цьому в заявках зазначено, що вони триватимуть і в неділю, 23 листопада.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА