17:41 20.11.2014

Звільнений перший заступник генпрокурора України Голомша звернувся до суду щодо відновлення на посаді

2 хв читати
Звільнений перший заступник генпрокурора України Голомша звернувся до суду щодо відновлення на посаді

Колишній перший заступник генерального прокурора України Микола Голомша звернувся до суду з позовом про відновлення на посаді.

"Учора я зареєстрував і подав позовну заяву, очікую зараз призначення розгляду та готуватимуся до розгляду справи в суді", - сказав М.Голомша агентству "Інтерфакс-Україна" в четвер.

Він уточнив, що подав позов до Адміністративного суду Києва. Говорячи про формулювання позову, М.Голомша сказав, що просить суд скасувати "незаконний наказ про звільнення з обійманої посади".

"Я обґрунтовую порушення своїх прав порушенням норм Конституції, норм трудового закону та закону про очищення влади, який передбачає очищення влади від людей, які своїми діями або бездіяльністю сприяли встановленню режиму, допомагали Януковичу узурпувати владу. У цій темі я абсурдно опинився, тому що за всю свою кар'єру, від посади заступника генерального прокурора до цих днів, завжди був у протистоянні з режимом Януковича", - розповів М.Голомша.

На думку екс-заступника генпрокурора, його звільнення стало наслідком "нерозуміння деякими керівниками норм права".

"Це неправильний організаційний підхід до реалізації цього закону (закону про очищення влади - ІФ)", - сказав він.

Таким чином, М.Голомша переконаний, що він не повинен був потрапляти під люстрацію.

Як повідомлялося, наприкінці жовтня генеральний прокурор Віталій Ярема звільнив М.Голомшу з посади першого заступника генпрокурора. Його звільнено у зв'язку з припиненням трудового договору згідно з п. 7-2 ст. 36 Кодексу законів про працю, тобто на підставах, передбачених законом "Про очищення влади" (про люстрацію).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА