18:18 21.11.2014

Близько 2 тис. будинкових теплолічильників установлять у Києві до кінця I кв. 2015 року за рахунок міського бюджету, ще 0,5 тис. - за рахунок "Київенерго" - КМДА

2 хв читати
Близько 2 тис. будинкових теплолічильників установлять у Києві до кінця I кв. 2015 року за рахунок міського бюджету, ще 0,5 тис. - за рахунок "Київенерго" - КМДА

Київська влада має намір спрямувати кошти міського бюджету, що призначалися на капітальне будівництво, на установку до кінця першого кварталу 2015 року близько 2 тис. технологічних приладів обліку теплової енергії у столичних житлових будинках комунальної форми власності.

Такі дані повідомила прес-служба Київської міської державної адміністрації (КМДА) із посиланням на першого заступника голови міськдержадміністрації Ігоря Ніконова під час інспекції монтажних робіт з установки перших таких лічильників у Києві в п'ятницю.

"Столична влада ухвалила рішення знизити витрати на капітальне будівництво і спрямувати бюджетні асигнування на заходи з енергозбереження. Тому до кінця першого кварталу 2015 року за рахунок міського бюджету буде встановлено близько 2 тис. теплолічильників", - наведено в повідомленні слова І.Ніконова.

При цьому він уточнив, що ще 0,5 тис. будинкових теплолічильників у Києві буде встановлено до кінця першого кварталу наступного року коштом столичної енергокомпанії ПАТ "Київенерго".

Отже, враховуючи, що впродовж попередніх років дотепер тепололічильниками обладнано близько 2 тис. столичних будинків, у КМДА розраховують до кінця 2015 року досягти оснащеності будинків комунальної форми власності теплолічильниками на рівні близько 50%, зазначив І.Ніконов.

"Наступним етапом програми незалежності, яку ми розробили, стане обладнання житлових будинків приладами, які регулюватимуть теплопостачання залежно від температурного режиму й погодних умов, - це допоможе заощадити не лише кошти на оплату тепла, а й власне на енергію - газ, дефіцит якого на сьогодні відчуває Україна", - додав він.

Як повідомлялося з посиланням на заступника голови КМДА Петра Пантелєєва, вартість установки теплолічильників у ще не обладнаних ними комунальних житлових будинках Києва становить близько 240 млн грн: на середину листопада 2014 року теплолічильниками обладнано близько 35% таких будинків.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА