14:10 22.11.2014

Заарештовано колишнього голову департаменту закупівель Міноборони - прокуратура

2 хв читати

Головна військова прокуратура (ГВП) України заарештувала колишнього директора департаменту закупівель Міноборони.

Як повідомляє прес-служба Генпрокуратури, оголошено про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України (зловживання владою або службовим становищем) в рамках розслідування кримінального провадження, розпочатого за фактом зловживання владою та службовим становищем посадовими особами Міноборони України, які входять до складу комітету з конкурсних торгів, колишньому директору департаменту закупівель Міноборони.

Слідчий відділ ГВП Генпрокуратури України встановив, що ця посадова особа в жовтні поточного року протиправно і незаконно сприяла тому, щоб тендер на поставку дизельного палива на потреби армії виграло підприємство з ознаками фіктивності. Сума договору на постачання дизпалива для потреб Міноборони України, зокрема сил АТО, становила 443 297 742 грн.

21 листопада цього року слідчим суддею Печерського суду м.Києва за клопотанням прокурора Головної військової прокуратури колишньому директору департаменту Міноборони обрано запобіжний захід – тримання під вартою, з одночасним визначенням застави у розмірі майже 16 млн грн. Арештований перебуває в слідчому ізоляторі м.Києва.

Генпрокуратура не називає імені арештованого.

ГВП у рамках досудового розслідування за фактом зловживання владою та службовим становищем посадовими особами Міноборони України (ч. 2 ст. 364 КК України) з метою виявлення і фіксації обставин скоєного кримінального злочину провела спільно з працівниками УБОЗ ГУ МВС України в Київській області обшуки за місцем роботи та проживання вищезазначених осіб, зокрема в одного із заступників Міністра оборони України.

Санкція статті КК передбачає покарання у вигляді позбавлення волі терміном до шести років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю.

Прокуратурі та УБОЗ вдалося запобігти заволодіння державних коштів на потреби сил АТО в особливо великих розмірах, інформує прес-служба.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА