14:20 24.11.2014

РФ припинила постачання в Україну енергетичних марок вугілля - джерело

2 хв читати
РФ припинила постачання в Україну енергетичних марок вугілля - джерело

Росія припинила постачання в Україну вугілля енергетичних марок, повідомило агентству "Інтерфакс-Україна" джерело на ринку.

За словами співрозмовника агентства, відвантаження припинено з вечора 21 листопада, при цьому терміни відновлення постачання не відомі.

У прес-службі Міністерства енергетики та вугільної промисловості агентству "Інтерфакс-Україна" цю інформацію наразі не коментують. У прес-службі компанії "ДТЕК", яка на сьогодні є найбільшим імпортером енергетичного вугілля з РФ, повідомили, що нададуть коментар пізніше.

Як повідомлялося, дефіцит окремих енергетичних марок вугілля (пісні та антрацит) виник в Україні внаслідок конфлікту на Донбасі, де вугілля цих марок переважно видобували і де нині на складах лише державних шахт перебуває близько 2 млн тонн такого вугілля.

У Міненерговугілля оцінюють необхідність в імпорті 1-1,2 млн тонн вугілля цих марок на місяць, з яких державному "Центренерго" необхідно близько 330-350 тис. тонн.

У зв'язку з цим Україна налагодила імпорт вугілля з РФ та ПАР. Зокрема, до кінця 2014 року на ТЕС "Центренерго" планувалося поставити 250 тис. тонн вугілля з ПАР за ціною $86/тонна ($110-112/тонна з урахуванням витрат на вантаження-розвантаження судна, транспортування та інші витрати). Крім того, укладено контракти на постачання до кінця поточного року 509 тис. тонн вугілля російського походження за ціною $80/тонна (без урахування витрат на доставку). Також укладено договори на постачання вугілля українського походження обсягом 320 тис. тонн за ціною 850 грн/тонна (без ПДВ і витрат на транспортування).

Генеральний директор "ДТЕК" Максим Тимченко 14 листопада повідомив журналістам, що енергохолдинг цього року має намір імпортувати з РФ близько 2,6 млн тонн вугілля дефіцитних нині в країні енергетичних марок. За його словами, на середину листопада "ДТЕК" уже імпортувала з РФ 1,3 млн тонн енергетичного вугілля.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

"Новус Україна" запустив власний "зелений" розподільчий центр у Києві

Кличко пропонує спростити процедуру забезпечення автомобілями людей з інвалідністю, зокрема ветеранів війни

Територіальні центри комплектування працюють 24/7 - Сухопутні війська ЗСУ

По інфраструктурному об'єкту Сум завдано удару КАБ, наслідки атаки уточнюють - ОВА

Кількість загиблих на Донеччині через обстріли протягом дня збільшилася до чотирьох

ТЦК за кордоном не працюватимуть - Міноборони України

Дощова погода в Україні в п'ятницю збережеться, у суботу опадів не прогнозують

Аграрні асоціації попросили ВАКС узяти міністра агрополітики на поруки

Окупанти обстріляли село на Харківщині, поранені двоє пенсіонерок

Майже дві третини українців вважають демократію найкращою системою правління, це шостий показник серед досліджуваних країн - опитування

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА