15:20 24.11.2014

Водопостачання Авдіївки відновлено - "Вода Донбасу"

2 хв читати
Водопостачання Авдіївки відновлено - "Вода Донбасу"

Відновлення роботи Донецької фільтрувальної станції дало змогу відновити подачу води до міста Авдіївки, повідомляє прес-служба підприємства "Компанія "Вода Донбасу" в понеділок.

"Для цього було здійснено величезний обсяг робіт. Енергетики "ДТЕК "Донецькобленерго" відновили електропостачання фільтрувальної станції. Наші фахівці прибрали територію, оскільки вона була завалена уламками зруйнованих стін гаража та адміністративно-побутового комплексу, а також промили і прохлорували водоводи, здійснили регулювання запірної арматури", - зазначили у водопостачальній компанії.

Водночас протягом вихідних - 22 та 23 листопада - об'єкти підприємства знову зазнали обстрілів. Зокрема, була знеструмлена Волинцівська фільтрувальна станція, а також Кіровський та Новостожківський водопровідні вузли. Також була знеструмлена й зазнала значних руйнувань Єнакіївська фільтрувальна станція.

Як повідомили в компанії "Вода Донбасу", фахівцям Єнакіївського виробничого управління водопровідно-каналізаційного господарства (ВУВКГ) сьогодні вдалося підключити Волинцівську фільтрувальну станцію до електропостачання за резервною лінією.

У прес-службі також зазначили, що для забезпечення процесу подачі води співробітники підприємства продовжують здійснювати свої професійні обов'язки на об'єктах у зоні активних бойових дій.

"Періодично їм доводиться ховатися у бомбосховищах. Так, 22 і 23 листопада в умовах сильного обстрілу фахівці Волинцівської фільтрувальної станції робили все можливе для забезпечення очищення та подачі води і не покинули цього об'єкта", - йдеться в повідомленні.

У водопостачальній компанії наголошують, що постійні руйнування внаслідок бойових дій завдають величезної матеріальної шкоди підприємству, якому і без того бракує коштів для закупівлі найнеобхідніших компонентів для забезпечення технологічного процесу очищення води: хлору, коагулянту, паливно-мастильних матеріалів, а також виплати заробітної плати співробітникам".

На сьогодні водопостачання Донецька, Макіївки, Горлівки, Єнакієвого, Амвросіївки, Новоазовсбка, Тельманового, Старобешевого, Маріуполя, а також Слов'янська, Дружківки, Краматорська, Костянтинівки, Харцизька, Дзержинська, Красноармійська, Українська, Гірника, Селидового, Димитрова, Новогродівки, Вугледара, Волновахи, Добропілля та довколишніх сіл і селищ здійснюється в погоджених обсягах.

Електропостачання Кіровського та Новостожківського водопровідних вузлів не відновлено, вода самопливом подається до Жданівки, Кіровського, Шахтарська. При цьому обсяги постачання води тут набагато менші за необхідні, тому у вищезгаданих містах можливі перебої з водопостачанням. Крім того, в селищі Ольхівчику (м. Шахтарськ) немає води, оскільки пошкоджена ділянка водовода діаметром 400 мм завдовжки 20 метрів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Сенаті обіцяють швидко надіслати законопроект про допомогу Україні на підпис Байдену

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА