15:55 24.11.2014

Протягом вихідних бойовики зруйнували 20 цивільних об'єктів у Дебальцевому - Донецька ОДА

2 хв читати

Бойовики самопроголошеної "Донецької народної республіки" у вихідні обстріляли та зруйнували 20 цивільних об'єктів м. Дебальцевого, заявив губернатор Донецької області Олександр Кіхтенко.

Як повідомляє прес-служба Донецької облдержадміністрації в понеділок із посиланням на О.Кіхтенка, бойовики регулярно здійснюють обстріли Дебальцевого з російської зброї, яку завозять до області, зокрема, і так званими гуманітарними конвоями.

"Як тільки в Україну заходить черговий "гуманітарний конвой" - одразу посилюються обстріли позицій не лише нашої армії, а й житлових кварталів населених пунктів", - заявив О.Кіхтенко. При цьому голова Донецької області зазначив, що в підконтрольних бойовиками ЗМІ повідомляється, що це робить українська армія.

"Ми маємо неспростовні докази того, що обстріли населених пунктів здійснюють бойовики "ДНР", але, на жаль, ми не можемо ці докази надати людям, що живуть на окупованій території, - вони перебувають у російському інформаційному вакуумі і не мають вільного доступу, зокрема, до українських телеканалів", - констатував губернатор.

Голова регіону повідомив, що нині на державному рівні вирішується проблема відсутності українського телебачення в донецькому ефірі. Він зазначив, що розроблено конкретний механізм, який дасть змогу відновити "державний телесигнал на окуповану територію".

О.Кіхтенко також поінформував, що бойовики активізували обстріли позицій української армії та місць компактного проживання мирних громадян. Нині за добу фіксується від 30 до 50 таких обстрілів.

Крім того, за допомогою російської військової техніки так звана ДНР активізувалася на трьох напрямах - волноваському, дебальцівському та новоазовському.

"Вони повністю ігнорують виконання Мінських угод", - констатував О.Кіхтенко, коментуючи дії "уряду ДНР" та його незаконних збройних формувань.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

"Новус Україна" запустив власний "зелений" розподільчий центр у Києві

Кличко пропонує спростити процедуру забезпечення автомобілями людей з інвалідністю, зокрема ветеранів війни

Територіальні центри комплектування працюють 24/7 - Сухопутні війська ЗСУ

По інфраструктурному об'єкту Сум завдано удару КАБ, наслідки атаки уточнюють - ОВА

Кількість загиблих на Донеччині через обстріли протягом дня збільшилася до чотирьох

ТЦК за кордоном не працюватимуть - Міноборони України

Дощова погода в Україні в п'ятницю збережеться, у суботу опадів не прогнозують

Аграрні асоціації попросили ВАКС узяти міністра агрополітики на поруки

Окупанти обстріляли село на Харківщині, поранені двоє пенсіонерок

Майже дві третини українців вважають демократію найкращою системою правління, це шостий показник серед досліджуваних країн - опитування

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА