13:01 26.11.2014

Ярема заявляє, що прокурори Кіровограда та області пройшли перевірку і чисті перед законом, але готовий до діалогу з громадськістю

1 хв читати
Ярема заявляє, що прокурори Кіровограда та області пройшли перевірку і чисті перед законом, але готовий до діалогу з громадськістю

Генеральний прокурор Віталій Ярема, коментуючи акцію протесту в Кіровограді з вимогою люстрації керівників міської та обласної прокуратури, заявив, що ситуація потребує діалогу.

Як повідомляє в середу прес-служба Генеральної прокуратури, 25 листопада в Кіровограді група осіб під гаслами проведення люстрації пікетувала будівлю обласної прокуратури, акція супроводжувалась підпалом шин та іншими протестними діями.

"Безумовно, свобода проведення мирних громадських акцій - невід'ємне право кожного громадянина, яке гарантує Конституція України. Водночас те, що гарантується законом, не має перетворюватися на беззаконня і переходити у насильницькі дії. В Україні достатньо дієвих механізмів для донесення своєї точки зору, зокрема шляхом діалогу, а не лише протестного монологу", - наводить слова В.Яреми прес-служба відомства.

Він зауважив, що зазначені керівники прокуратури міста Кіровограда та прокуратури Кіровоградської області не підпадають під дію закону "Про очищення влади". "Вимоги щодо їх звільнення не мають правового підґрунтя. Більше того, стосовно цих осіб було проведено ретельну перевірку щодо їх можливої причетності до зловживання владою або корупційних дій - таких фактів не виявлено", - зазначено в повідомленні.

Водночас, оскільки призначення керівників міської та обласної прокурорської ланки здійснює генпрокурор, з огляду на позицію громадських активістів Кіровоградщини В.Ярема готовий "розглянути всі зауваження щодо їх діяльності в режимі прямого і відвертого діалогу".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА