17:01 26.11.2014

Контррозвідка СБУ запобігла спробі викрадення військового літака в РФ військовослужбовцем-зрадником Батьківщини

1 хв читати
Контррозвідка СБУ запобігла спробі викрадення військового літака в РФ військовослужбовцем-зрадником Батьківщини

Контррозвідка Служби безпеки України запобігла спробі викрадення в Російську Федерацію українського військового літака, повідомила спікер СБУ Олена Гітлянська брифінгу в Києві в середу.

За її словами, для організації цієї кампанії спецслужби планували долучити до цього злочину військовослужбовця Повітряних сил ЗСУ К. за винагороду. Цю людину завербували російські спецслужби, й після успішного проходження перевірки її передали для зв'язку з офіцером ГРУ Генштабу Міноборони РФ. Під час зустрічі в Білгороді (РФ) йому дали завдання організувати "демонстративне викрадення літака з аеродрому "Кульбакине" на територію Росії".

За словами О.Гітлянської, це завдання передбачало також спробу спонукати офіцерів і льотчиків, які беруть участь в АТО, до скоєння злочину за винагороду в розмірі $300 тис., а також житло та громадянство РФ. За окрему винагороду вербувальники пропонували українським військовим збирати й передавати їм секретні дані про бойове розміщення підрозділів ЗСУ.

24 листопада К. було затримано на спробі отримати таємні документи у сфері оборони. Щодо цього відкрито кримінальне провадження за ст. 111 Кримінального кодексу (державна зрада).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА