20:40 27.11.2014

Shell не досягла бажаного прогресу в розвідці Юзівського родовища через ситуацію на Донбасі, але продовжує роботу - Тайлі

2 хв читати

У зв'язку з ситуацією в Донецькій області компанія Shell не досягла бажаного прогресу в розвідці Юзівського родовища газу (Харківська та Донецька обл.), заявив керівник компанії Shell в Україні Грехем Тайлі, повідомляє прес-служба Харківської облдержадміністрації.

"Проте я все-таки радий, що ми змогли розпочати певні роботи в межах Харківської області. Зокрема, ці роботи передбачали дослідження фонового стану екологічного та соціального довкілля. Для нас важливо інформувати місцеве населення щодо фонового стану довкілля до початку проведення будь-яких робіт. Результати цього дослідження вже є, і вони відкриті для людей", - наводить прес-служба Харківської ОДА слова Г.Тайлі.

Він також зазначив, що компанія продовжує роботу в регіоні.

"Можу сказати, що роботи в регіоні тривають, і наша співпраця з вами також триває", - сказав Г.Тайлі.

Він повідомив, що 24 листопада Міністерство енергетики та вугільної промисловості погодило план соціальних інвестицій на рік.

"Ми докладемо максимум зусиль, щоб реалізувати ці інвестиції", - сказав Г.Тайлі.

У свою чергу заступник голови Харківської ОДА Юлія Світлична наголосила, що для Харківської області пріоритетними залишаються такі аспекти, як виконання зобов'язань щодо реалізації соціальних інвестицій, збереження стану навколишнього середовища, реалізація програми з поліпшення місцевої інфраструктури, в якій задіяна компанія Shell.

Як повідомлялося, в 2012 році переможцем конкурсу на розроблення Юзівської площі (7,886 тис. кв. км, розташована на території Харківської та Донецької областей) стала англо-голландська компанія Shell.

17 січня 2013 року Харківська облрада більшістю голосів ухвалила рішення про погодження проекту угоди про розподіл продукції між Україною та компаніями Shell, "Надра Юзівська" під час розроблення Юзівської площі.

24 січня 2013 року Україна підписала угоду про розподіл продукції (УРП) на 50 років із компанією Shell, яка інвестуватиме та добуватиме газ на Юзівській площі.

Початковий етап геологiчного вивчення передбачає отримання сейсмiчних даних та бурiння до 15 свердловин. Йдеться про видобуток газу з твердих піщаників. Уже пробурені дві розвідувальні свердловини.

Крім того, компанія Shell та ПАТ "Укргазвидобування" підписали договір про спільну діяльність, який передбачає пошук, розвідку та видобуток вуглеводнів на території Харківської області. Початковий етап пошуково-розвідувальних робіт передбачає буріння двох-трьох пошукових свердловин протягом кількох років. Буріння першої пошукової свердловини "Біляївська-400" у рамках проекту розпочалося в жовтні 2012 р. та завершилося 16 вересня 2013 р. Підготовка майданчика до буріння другої пошукової свердловини "Ново-Мечебилівська-100" розпочалася в червні 2013 р., буріння завершено у березні 2014 р.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

24 квітня: Яке сьогодні свято, все про цей день

Байден терміново підпише закон про надання допомоги Україні, щоб почати відправлення зброї та техніки цього тижня

Зеленський подякував Сенату США за схвалення життєво необхідної допомоги Україні

Сенат США підтримав закон про допомогу Україні

За 2023 рік в Україні зафіксовано 85 випадків сексуального насильства, пов'язаних із війною - звіт ООН

Війська РФ за минулий день понад 50 разів обстріляли Сумську область, поранено чотирьох жителів

Унаслідок нічного удару по Харкову поранено двох людей, окупанти завдали ударів і по центру Золочева

Окупанти вдарили по житловому комплексу в Харкові, поки що без постраждалих

НАТО не планує розміщувати американську ядерну зброю в інших країнах - Столтенберг

США можуть передати Україні ATACMS дальнього радіусу дії в новому пакеті допомоги - ЗМІ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА